Med städmaskin blir det rent


Stora golvytor blir smutsiga och det är ett tungt och tidskrävande arbete att försöka det hålla rent. Speciellt när många vistas på dessa. På offentliga platser och på företag är man beroende av hjälpmedel i form av kraftfulla maskiner. 

Det finns idag ett stort antal kraftiga städmaskiner med olika användningsområden. Det finns maskiner för alla behov och önskemål. Utvecklingen har snabbt och de har en överlägsen effektivitet jämför att göra det för hand som även är slitigt med hög skaderisk. De klarar allt från kontorsstädning till industrimiljöer och sjukhusmiljöer med kliniskt höga krav. 

Städmaskin

Rengöring med städmaskin

Det finns städmaskiner för det mesta, för att nämna några så finns det skur- och polermaskiner, sopmaskiner, damm- och våtdammsugare, gatusopmaskiner och mindre städmaskiner för både mjuka och hårda golvytor. Tennant, Lindhaus och JUMA är några riktigt bra aktörer på marknaden. Det blir helt enkelt en mer hygienisk miljö med en modern städmaskinoch sparar städarens kroppar.

Golvvård

Hårt smutsade golv är svåra att göra rena men en modern städmaskin blir det betydligt enklare och bättre reultat. Maskinerna lägger effektivt ut vätska som skuras med borstar, därefter sugs det smutsiga vattnet effektivt upp i maskinen.

Istället för starka kemikalier som tidigare var nödvändigt används vanligt kranvetten som laddas plus/minus och ett filter syresätter sedan vattnet med miljontals små bubblor som rengör effektivt och miljövänligt. Vissa modeller har även polermöjlighet för att polera upp glansiga golv och göra dessa som nya.

Det finns även väldigt effektiva proffs- och industridammsugare med eller utan skurdel som är helt överlägsna våra dammsugare i våra hem. 

Sopmaskiner för utomhusbruk

För rengöring av områden utomhus har även där utvecklingen skenat och det finns idag oerhört effektiva städmaskiner. Vissa maskiner maler sönder skräpet i maskinen till en tredjedel av den ursprungliga volymen. Vilket gör att man inte måste tömma den hela tiden och kan städa större områden mycket snabbare. 

Det finns även ett antal batteridrivna utomhus dammsugare på marknaden. De har kraftiga batterier som klarar 8-16 timmars städning har har en väldigt låg ljudnivå.  Dessa är kraftiga och stryktåliga och är byggda i rostfritt stål och icke-korroderande material för att klara slitage samt tåla väder och vind.  

Miljövänlig städning

De moderna städmaskiner har unika rengöringssystem (Ech2O-systemet, FaST- och Orbio-teknologierna) som där kemikalierna som används reducerats kraftigt eller som i vissa fall helt utesluts. Du kan alltså förbättra arbetsmiljön och samtidigt vårda vår gemensamma miljö.

11 Jan 2019