Städa inför visning – tips för hela bostaden


Ska du sälja din lägenhet eller ditt hus? Här bjuder vi på några matnyttiga tips på hur man bäst kan städa inför visning. Lägg grunden för en lyckad försäljning med dessa tips!

Först lite generella råd för hela bostaden:

  • Ta bort allt som visar att någon bor här. Kläder, post, foton på familj, släkt och vänner. Sätt gärna upp mer generella, vackra tavlor istället.
  • Kontrollera att alla lampor fungerar och sätt upp fler om det ändå känns lite mörkt.
  • Ta bort alla spår av eventuella husdjur.
  • Blommor är alltid trevligt, se dock till att de inte har för stark doft med tanke på allergier. Gör även en kontroll av lukten i alla rum, det ska helst dofta fräscht men inte för starkt.
  • Ta en titt i förrådet och se till att det ser okej ut. Sist men inte minst, lämna inga värdesaker framme.

Mysig stämning i vardagsrummet

Städa inför visning – rum för rum

Nu går vi vidare rum för rum. Vi tar tipsen inför visningen rum för rum och börjar i hemmets hjärta, köket.

Börja med att plocka undan allt från diskbänken, inklusive diskstället, lämna bara en finare två och eventuella prydnadssaker. Ta bort smutsiga grytlappar och häng istället fram fräscha, nytvättade handdukar. Städa noga i kyl och frys, både in- och utsidan. Ta bort allt som kan sprida lukt, som utgången mat och mögelostar. Ta bort lappar, magneter och annat personligt från kylen. Torka av fläkten och insidan av skåpen och lådor. Folk är nyfikna och kommer att öppna dem.

Se till att det är fräscht i badrummet

Vi vandrar vidare på vår fiktiva visning och hamnar i badrummet.

Påminn inte potentiella köpare om era dagliga rutiner på toaletten. Här är det viktigt att ta bort alla hygienprodukter, toalettborstar, tandborstar etcetera. Städa skåp, tom soptunnor och tvättkorgar. Häng gärna fram nya fräscha, väldoftande handdukar. En blomma och tända ljus är annat som skapar en trevlig känsla. Självklart så glömmer du väl inte att städa noga och putsa speglar och kakel.

I sovrummet finns det också en hel del att göra för att locka eventuella köpare.

Börja med att bädda med nya fräscha påslakan eller ett fräscht överkast. Plocka undan alla kläder. Städa eventuella garderober noga så att allt ser prydligt och ordnat ut. Städa sängbordet och sätt gärna dit något som skapar trevnad, som en lampa eller en blomma.

Skapa mysig stämning i vardagsrummet

Vardagsrummet är en betydelsefull plats i alla hem, inte minst för samvaro och mysiga hemmakvällar. Städa bort alla småsaker som fjärrkontroller, tidningar och annat. Sladdar har en tendens att synas, se till att städa undan dem ordentligt. Öppna spisar bör vara släckta vid fotograferingen, på visningen kan det fungera att ha den tänd.

Vidare till hallen, som är första chansen till ett gott intryck! Börja med att plocka bort kläder, skor, paraplyer, skohorn och annat lösöre. Se till att belysningen är tillräckligt, det är bäst att inte ge ett mörkt intryck direkt.

Balkongen och uteplatsen är en annan viktig plats som kan öka värdet vid en försäljning.  Börja med att torka av utemöblerna och plocka undan allt onödigt. Sätt ut lite blommor i fina krukor för att skapa en mysig miljö. Kuddar och ljuslyktor hjälper till att skapa en trevlig miljö.

Här kan du läsa mer om städning: https://www.hemstädninguppsala.com

 

15 Aug 2019