Städtips Badrum - lär dig städa badrummet


Få badrummet du drömmer om

Alla drömmer om att ha ett badrum som stämmer överens med de bilder man ser i olika reklamer och på bilder i kataloger. Ett skinande badrum ser, helt enkelt, väldigt inbjudande ut och detta är också något som man med några enkla knep och tricks kan skapa i sitt eget hem.

Många ger tyvärr upp och låter sina badrum förbli så där grådaskiga och trista som de kan bli efter en tids användning. Anledningen till att lister, fogar, tvättställ och annat kan drabbas av fläckar, kalkbeläggningar och mögel är att det hela tiden används vatten i badrummet och att följderna av detta kan vara svårt att få bort.

städa badrummet

Vi menar här att man städar som vanligt, men att man ger upp på de saker som skapar den där glansen av renhet man ser i reklamen. Det behöver man inte göra och vi har därför listat några enkla knep som skapar ett badrum som verkligen skiner. Man behöver inte anlita proffs på städning som www.stockholmstädning.se för att få ett bra resultat. 

De flesta av de saker du behöver finns dessutom säkerligen redan i ditt eget hem – i skafferiet närmare bestämt. Följ de punkter som vi listat här och du kommer direkt att se en stor skillnad i ditt badrum.

Lycka till!

  • Fogarna längs badkaret är svarta. Det här är ett vanligt förekommande problem som lika gärna kan handla om fogarna i din dusch. Det som hänt här är att det varma vattnet bildat mögel och här är tipset följande: Köp- eller använd 24% Ättika som du därefter lägger på beläggningen. Låt stå och verka i någon timme och använd sedan en tandborste eller en trasa och gnugga rent. Resultatet blir häpnadsväckande!
  • Toaletten är gul och trist trots att jag använder WC-Rent. Även här är Ättika lösningen, men denna gång ska det stå under en längre tid. Häll ättika i din toalett och låt detta stå över natten och använd därefter toaborsten och gnugga rent på morgonen. Läs mer på sidan städtips toalett.
  • Rengör dina klinkers: Här måste du besöka en färgbutik och köpa en speciell sorts rengöring för klinkers och kakel. Det är det dock värt – passa även på att skaffa polish för det där skinande resultatet.
  • Spegeln immar igen. Här är lösningen aningen oortodox och enligt följande: Börja med att rengöra spegeln med glasputs och en skrapa. Gnid därefter in raklödder(!) och torka rent. Efter detta kan du duscha precis hur varmt du vill.
  • Duschkabinen är full av beläggningar och svår att se igenom. Även här fungerar ättika alldeles perfekt. Fyll en vanliga sprayflaska och spruta sedan på över området. Ta därefter en blöt svamp och gnugga till dess att du kan se ut genom glaset.
  • Rengör kaklet på väggarna. Här kan du återigen förlita dig på ättika och även denna gång använda dig av sprayflaskan. Applicera på de berörda områdena och torka rent med en blöt trasa eller svamp.
  • Toaletten är missfärgad. Fungerar inte lösningen med ättika så kan man även prova med att använda citronsyra – detta brukar fungera även mot de tuffaste av fläckar och beläggningar.
  • I övrigt. Se till att städa din toalettstol ofta. Det är där bakterierna samlas och det är den som därmed kan upplevas som mest ofräsch. Spraya med rengöringsmedel, torka av och upprepa gärna detta flera gånger. Se till att med jämna mellanrum använda ättika eller citronsyra för att ytterligare nå det perfekta resultatet.

De här tipsen är väldigt användbara och som du ser så är ättika något som med fördel kan köpas hem. Ättika – 24-procentig sådan – är det ultimata verktyget mot alla sorters fläckar, beläggningar, fläckar och mögel som kan uppkomma i ett badrum. Se till att följa den här planen med jämna mellanrum och du kommer att få det där badrummet du drömmer om – utan att behöva köpa ett nytt.

Känner du att allt arbete med att städa badrummet tar för mycket av din egentid? Anlita en professionell städfirma så har du alltid ett skinande rent badrum och massor med tid över för dig själv!