Ett välstädat hem är ett friskt hem


Att städa är något som både tar mycket tid i anspråk och är slitsamt. Men det är värt det. Fördelarna med ett rent hem eller kontor är nämligen många. Men måste du sköta städningen själv?

Många planerar upp en halv eller hel dag i veckan för att enbart städa medans andra städar lite grann då och då. Oavsett så är det en hel del jobb att hålla ett hem rent, men det är helt klart värt det. Inte bara ger ett välstädat hem en hemtrevlig känsla för både familj och gäster, utan minimerar också risken för sjukdomar. Idag blir det allt vanligare att man anlitar en städfirma som städar hemmet åt en. Detta på grund av rut-avdraget som nu gör det betydligt billigare att beställa städning. Beställer man städ så är det man själv som bestämmer villkoren. När det ska städas och hur ofta det ska städas. Ett bra tips är att ha bestämda fasta tider varje vecka och månadsvis beställa en lite mer rejäl städning med fönsterputs och dylikt.

Städning av kontor

På kontor är städhjälp allt vanligare, men det finns också de kontor som tillsammans hjälps åt att hålla det rent med hjälp av städscheman. Detta är inte att rekommendera då det ofta slutar i konflikter. Se bara på alla arbetsplatser ute i landet, vi kan inte ens komma överens kring disken. Vi alla har någon gång sett lappen ”din mamma jobbar inte här”. Att anlita städhjälp på kontor är en bra ide. Städfirmor är flexibla och kan ofta komma när kontoret är tomt. På så vis kommer man alltid till ett rent kontor och behöver aldrig oroa sig över kvalitén på städningen när man får kunder över på oväntat besök. Ett professionellt intryck är ett faktum vid städhjälp.

LÄS OCKSÅ: Så rengör du golv

Undvik konflikter

Förutom att städhjälp är billigt, professionellt och flexibelt, så kan det också minimera antalet konflikter. En vanlig anledning till just konflikter i både hem och kontor är just på grund av städningen. Vilket är sanslöst onödigt. På både kontor och i hem så handlar det om att skala bort sånt som kan ge upphov till dåliga relationer. I hemmet bör man ägna sin gemensamma tid åt att umgås med varandra och på ett kontor bör man ägna tiden åt att göra det man faktiskt är bra på, och inte städa eller tjafsa över städningen. Ett bra tips är att testa städhjälp en månad och se hur det känns. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.städfirmavästerås.nu

30 Mar 2020