Vilket städföretag är billigast i Stockholm?


Att priset är bland det viktigaste för kunden i val av städföretag i Stockholm är mycket tydligt. Städbranschen har mycket pressade priser och det är även något som företagen ofta lyfter fram i marknadsföringen. Men billigast är inte alltid billigast visar en undersökning.

Trots att RUT-avdraget gör att städtjänster bara kostar 50% av fullt pris så är många som beställer hjälp med städning otroligt prismedvetna. Man jämför gärna flera olika städföretag för att se vem kan erbjuda lägst pris på städtjänsten. Men genom att företagen räknar ut priset på olika sätt och sedan kan lägga till en hel del extrakostnader är det inte helt enkelt att säga vilket städföretag i Stockholm som är billigast.

Olika sätt att räkna ut pris på städning

För det första skiljer sig städföretagen i Stockholm åt gällande hur man räknar ut pris för städningen. En del tar per timme medan andra tar betalat per kvadratmeter bostadsyta. Det senare är däremot överlägset vanligast vid flyttstädning och inte alls lika vanligt när det kommer till hemstädning.

I och med detta kan det bli något svårt att jämföra priserna. Men skriv ner hur stort du bor och skicka prisförfrågan till minst 5 olika städföretag som erbjuder städning. Bor du i en förort kan det till och med vara smart att skicka offertförfrågan till städföretag i städer i närheten (ex Uppsala, Enköping osv). Orsaken är att priserna på det mesta generellt är högre i Stockholm än på något mindre orter.

städfirma

Gömda extrakostnader

Behöver då ett företag som tar 140kr/timme vara billigare än ett företag som gör samma tjänst för 150kr/timmen? Inte alls. Man måste se på den totala kostnaden för att jämförelsen ska bli rättvist.

Det förekommer nämligen relativt ofta kostnader för denna städning som inte framgår lika tydligt som timpriset. Exempel är framkörningsavgift om man inte bor inom en radie av 1 mil från städföretaget. Ett annat är faktureringsavgift och administrativ kostnad. Därmed kan de små fasta kostnaderna handla om stora summor (i procent av slutpriset).

Billigast städning? Hitta billigt städföretag i Stockholm

Vilket företag är alltså billigast på städning i Stockholm? Det beror på vad som ska städas och hur stort man bor. De som bor väldigt litet bör vill främst undvika fasta kostnader. De som bor stort kan främst söka efter lågt timpris. Men bor man riktigt stort kan det även vara bra att ta in offert då städföretagen kan erbjuda helt andra prisnivåer om det handlar om större städobjekt.

15 Apr 2016