Viktigt med effektiv trappstädning


Alla som någon gång har vistats i ett trapphus vet att det mycket viktigt att det är rent och fräscht för att man ska känna sig trygg och ur trivselsynpunkt. När det är skräpigt i ett trapphus ökar det också risken för bränder och för ökat slitage och ett kommande behov av renovering. Viktigt med städning Bostadsrättsföreningar, företag och organisationer är i stort behov av en kontinuerlig och fungerande städning av trapphus och hissar för allas trivsel oh för att undvika att människor skadas.

När det handlar om byggnader där många människor rör sig blir det högt tryck i trapphuset och det blir snabbt smutsigt och skräpigt. Det kan vara farligt för hälsan när vi utsetts för smuts och damm, speciellt för allergiker. Smutsiga och skräpiga trapphus kan bli farliga och det måste åtgärdas omgående.

En kvinna moppar golvet i en trapphus

Anlita professionell städning

Var hittar man seriösa städfirmor som utför trappstädningar? Som allt nuförtiden så kan man söka på internet. Besök en sökmotor och skriv sedan in "trappstädning" och sedan vilket område du finns på så kommer du få flera alternativ. Sedan kan du enkelt kontakta några stycken aktörer och be om offerter för att jämföra. Du behöver specificera storlek på trapphuset, hur många våningar huset har och din tänkta tidsintervall. Sedan kommer städföretaget på ett besök för att med egna ögon se hur trapphuset eller trapphusen ser ut för att planera hur städningen ska gå till för att bästa resultat ska uppnås.

Tungt arbete att städa trapphus

Det kan vara både svårt, tungt och tidskrävande att städa ett trapphus. DEt ena trapphuset är sällan det andra likt. Allt är i etapper och man måste hela tiden bära runt på städutrustningen. Det kan också vara svåråtkomliga utrymmen som man ska försöka få rena och fräscha. Och beroende på när städningen görs kan det komma människor i trapporna under städningen. Det ställs höga krav på städningen där många människor dagligen vistas. Och eftersom det dras in mycket smuts från ytterskor, framför allt vinter och höst, måste man både dammsuga, torr- och våtmoppa flera gånger i veckan. Sedan måste det torkas av ledstänger, dörrar och fönster.

Rena hissar och entréer

Många trapphus även hissar så även dessa behöver städas noggrant. Där skuras hissen invändigt och dammsugs. Speglar och väggar rengörs också. Entrén måste också se snygg ut såklart. Den måste noggrant sopas och skuras och evenuella mattor skakas. Entrédörr och fönster rengörs. Utrymningsvägar och utvändiga spiraltrappor måste också vara respektabla.

20 Aug 2019