Viktig asbestsanering i Stockholm


Bor man i ett hus från tiden mellan 50- och 70-talet är kontroll av asbest en bra ide. Vid fynd kan man anlita ett företag i Stockholm för asbestsanering.

Anna och Per hade köpt ett femtiotalshus utanför Stockholm. Huset var närapå helt nyrenoverat men inflyttningsklart och hade motsvarat alla deras drömmar. Det var bara ett av sovrummen kvar att fixa till, vilket var bra då de ändå skulle göra om det till barnkammare. De hade tänkt starta en familj så snart som möjligt.

Ivriga hade de börjat planera med detsamma. Väggen intill en liten garderob skulle rivas för att skapa lite större yta. Först hade de tänkt anlita en byggfirma men beslutade sig för att ta hand om renoveringen själva. Som tur var hade en kompis koll på att hus byggda på femtiotalet kunde ha asbest i väggarna.

Asbestsanering blev nödvändig i Stockholm

Vännen Erik, som hade kommit hem från ett år utomlands, blev förskräckt när han hörde om deras planer. Särskilt när han insett när huset var byggt. Under 50-, 60- och 70-talet byggdes nämligen många hus med asbest. Därför närmast beordrade han dem att kontakta ett företag i Stockholm som kunde utföra asbestkontroll och även asbestsanering.

Anna och Per litade på sin vän och kontaktade saneringsföretag. Mätningar gjordes och det visade sig att vännens misstankar hade varit rätt. Det var asbest i väggarna. Nu stod de inför en renovering som var större än de tänkt. Men kostnaden tog de gärna om det garanterade de kommande barnens trygghet. Läs mer på denna hemsida om varför asbest sanering är viktigt: www.asbestsaneringstockholm.nu 

10 Jun 2022