Varför städa hemma?


Tillhör du den grupp med människor som inte gillar att städa? Du är inte på något sätt ensam om att inte gilla att städa. De flesta människor gillar inte att städa. Det tar tid, det är tråkigt och man blir trött på det. Ofta blir det dessutom mer stökigt att av städa, än innan man började städa. Så då kanske man behöver få anlita någon som kommer och gör det där jobbet. Men om man ska anlita någon som kommer hem till en och städar – hur ska man välja någon som är bra på städning? Här går vi igenom några viktiga saker som man behöver tänka på och jämföra innan man bestämmer sig.

1. Goda referenser

Man kan börja med att googla "hemstädning Östermalm" om det är på Östermalm som man önskar sig hemstädningen. Annars skriver man in den ort där man önskar sig hemstädning på Googles sökruta. När du sedan har fått några förslag på städfirmor på Östermalm, kan du sedan ta kontakt och be om offert och referenser. Sedan är det viktigt att kontrollera referenserna. Sedan kan du även kontrollera om de finns omnämnda på någon omdömessajt som till exempel reco.se, yelp.se elle liknande.

2. Pålitlig städfirma

Om du väljer en städfirma som har goda referenser och ändå inte känner dug säker på vilken städfirma som du vill anlita, kan du alltid ta kontakt med Skatteverket, eller Kronofogden. Skulle det vara så att de itne betalar in sina skatter och avgifter eller står på ruinens brant kan det kännas motvilligt att anlita en sådan städfirma.

3. F-skattsedel

Det är viktigt att anlita en städfirma som har Fskattsedel. Det är av största vikt för att du ska få dra av på Rut-avdraget. Annars blir avdraget ogiltigt. Utan att städfirman har F-skattsedel, anses du vara arbetsgivare och kan blir skyldig att betala arbetsgivaravgifter, och det vill man sällan göra då de är mycket stora.

4. Nöjd-kund-garanti

Om du hittar en städfirma som ger dig nöjd-kund-garanti, är det lättare att välja den städfirman, då de ser till att arbeta tills du som kund är nöjd med städningen. Är du inte nöjd med städningen bör de städa tills det är till belåtenhet.

Att ägna sin helg åt städning kan kännas onödigt när det finns så många andra saker som man kan vilja och behöva göra än att ägna tiden åt att dubbelarbeta hemma. Läs mer här om en pålitlig städfirma: https://www.kontorsstädningöstermalm.se.

19 Apr 2019