Varför ska kunderna välja ditt städföretag?


Uppdaterad: 7 juni 2021

Om man inte syns så finns man inte. Det är en viktig läropeng att ta med sig. Likaså kan man även säga att det är en fördel att vara först med någonting. Företag kan inte förlita sig på att kunderna kommer direkt till sig. Gör man det så ska man ha en väldig tur om man hittar en god omsättning. Det är få förunnat att erbjuda en produkt eller tjänst vars goda rykte sprids och där kunderna kommer per automatik.

Man måste jobba för det också och där är marknadsföringen en väldigt viktig del i hur man fångar upp intressenter. Detta gäller speciellt inom branscher där man har stor konkurrens och där man erbjuder samma typer av tjänster som konkurrenterna gör.

Om du driver ett städföretag i Stockholm - hur ska du kunna marknadsföra detta på ett sådant sätt att kunder kommer till dig och vill ha hemstädning, flyttstädning, kontorsstädning och andra tjänster? Finns det några vägar att ta som ger dig och ditt städföretag en konkurrensfördel? Ja, och det behöver heller inte vara så dyrt.

Välj en SEO-byrå i Stockholm

Det finns ett sätt att både synas och att hamna steget före sina konkurrenter. Detta genom att finnas på det enda ställe som kunder idag söker på: Google. Idag kan man säga att det handlar om 90 % då det kommer till att Googla jämfört med att sitta och söka tjänster på annat sätt - bläddra i annonsdelen i tidningen, se reklam på tv exempelvis. Varför många företag ändå väljer den typen av marknadsföring är därför en gåta.

Det räcker med att synas på Google och hamna på någon av de första sidorna där - under specifika sökord. Det kan man göra genom att anlita en SEO-byrå och låta dem göra en sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering innebär - väldigt förenklat här - att man kommer att synas under specifika sökord.

Din städfirma kanske vill ha kunder inom företagsbranschen - i så fall kan den SEO-Byrå ni anlitar styra er mot kontorsstädning och bygga upp er hemsida just utifrån detta specifika sökord. Det gör man genom artiklar, länkar, välskrivna texter och andra detaljer som kan få Googles algoritmer att känna att just er sida är relevant för en kund - och att kunden i fråga också borde se denna sida.

Söker något företag på Kontorsstädning i Stockholm så kommer också ditt företags hemsida att hamna högt upp tack vare att ni valt att lägga pengar på sökmotoroptimering snarare än att spendera summan på mer traditionell marknadsföring.

Se till att synas nu och på längre sikt

Det krävs dock ett gediget arbete och där mycket underhåll kommer att krävas. I den digitala världen så kan man inte räkna med att stanna på topp. Så fort en sida slutar att underhållas så förlorar den i värde och tappar sin status. Vill man ligga först - eller klättra uppåt - så krävs det också att man är beredd att betala priset.

Många företag verkar tro att sökmotoroptimering är en snabb process och ett enstaka ingrepp. Så är sällan fallet. Det är därför man ska försöka tänka mer långsiktigt och skaffa sig en partner för ett samarbete som sträcker sig över tid. Då har man också kunder i framtiden och inte enbart för stunden.

30 Nov 2018