Välja städtjänster vid flytt


Du vet väl om att du numera kan dra av arbetskostnaderna för alla delarna som ingår när man anlitar en flyttfirma? Förut kunde man endast dra av på Rut-avdraget för flyttstädningen, men inte resten av flyttjänsterna, som man kanske skulle önskat. Det kan man nu. Därför kan man som kund, välja antingen en eller flera tjänster och själv bestämma vad man vill göra, eller låta en flyttfirma utföra det. Så det är upp till oss själva att bestämma hur man vill göra och ändå dra av på Rut-avdraget för arbetskostnaden. Bra, eller hur?

Om man anlitar en flyttfirma

Många flyttfirmor erbjuder alla eller delar av alla de tjänster som kan efterfrågas vid en flytt. Antingen kan man anlita flyttfirman för packning, transport eller flyttstädning, eller så gör man själv det. Anlitar man flyttfirman för flyttstädningen är det viktigt att ta reda på om de till exempel har garantier på flyttstädningen. Det innebär ju då att de kommer och städar tills hyresvärd eller nästa bostadsägare är nöjd med flyttstädningen. Annars är det du som är tvungen att städa själv efter att städfirman har varit på plats och städat. För att undvika ett sådant scenario, kan man undersöka städfirman och läsa på om de referenser som de bör ge dig, som funderar på att anlita dem. Har de inga referenser bör man absolut inte anlita dem, för då vet du inte hur slutresultatet blir. Har de däremot bra referenser kan man med gott samvete, och utan större oro anlita dem.

Välj enbart bästa flyttfirman

När man ska välja flyttfirma är det bra idé att börja med att googla till exempel "flyttfirma Göteborg" så att du får några förslag och kontaktuppgifter till några flyttfirmor i Göteborg så att du sedan kan ta kontakt och be om offert och referenser. Sedan är det bara att jämföra dem med varandra. Ta reda på så mycket som du kan om flyttfirman; har de garantier? Har de egen försäkring? Tar de ansvar för om något händer? Har de bra referenser? Har de F-skattsedel – det är bland det absolut viktigaste då det avgör om arbetskostnaden är avdragsgill för Rut-avdraget, som man kan dra av när det gäller alla delarna av de tjänster som man kanske vill kunna göra avdrag för.

Just städtjänsterna är viktiga att man får garanterat städat för pengarna, då en hyresvärd eller nästa bostadsägare annars kan anltia en städfirma som gör jobbet och sänder dig fakturan.

18 Aug 2019