Vad ingår i hemstädning?


Hemstädning. Det är bekvämt, jobbet blir ordentligt gjort (om du har valt rätt firma) och det behöver inte vara särskilt dyrt – åtminstone inte i dagsläget. Med allt fler firmor som konkurrerar, större efterfrågan bland kunderna och inte minst tack vare rutavdraget, är hemstädning en lyx som många svenskar kan unna sig i dag.

Momenten

Så vad ingår då i en hemstädning? Inget exakt svar kan givetvis ges då utbudet mellan olika firmor kan skilja sig åt en hel del. Det är inte heller alltid helt lätt som kund kolla upp det, då vissa hemsidor inte skriver ut i detalj vad det är de erbjuder. Ett företag i Sollentuna till exempel, fokuserar i huvudsak på samtal med kunden och på att tillsammans komma överens om vad hemstädningen ska täcka.

Det här företaget i Sollentuna är inte på något sätt unikt. Många firmor väljer att i breda ordalag beskriva sina tjänster på sidan, för att sedan precisera jobben under ett hembesök hos kunden. Vissa aktörer gör dock tvärtemot vad den Sollentunabaserade firman gör. 

Ett exempel på det är ett företag som håller till i Sydsverige. De listar detaljerat vad städarna gör i ditt hem under rubrikerna Köket, Badrummet, Övriga rum, Golven och Övriga moment. Under varje kategori finns flertalet delmoment beskrivna. De flesta firmor gör dock som ovan nämnda företag i Sollentuna, det vill säga ger mer information vid telefonkontakt eller hembesök istället för att lista allting på hemsidan.

Tillbehör

Hos vissa firmor ingår rengöringsmedel när du beställer ett städabonnemang – hos andra får du tillhandahålla detta själv. Hos de som erbjuder egenmärkt medel finns självklart även möjligheten att köpa eget och be städpersonalen att använda sig av det istället.

En firma, som likt ett tidigare nämnt företag är verksamt i Sollentuna, har på sin hemsida en detaljerad lista över det som de vill att kunden ska ha hemma när personalen kommer och ska städa.

 Bland annat vill de att kunden ska ha:

  • Gulsåpa
  • Fönsterspray
  • Köksspray
  • Badrumsspray
  • Allrengöring
  • Svampar
  • Diskmedel
  • Golvmopp
  • Hushållspapper
  • Hinkar

De ber också kunden att tänka på röja innan städarna kommer. Städningen innefattar sällan undanplockning av prylar, utan det är snarare rengöringen som firmorna fokuserar på. Många firmor kan självklart även göra detta mot extra betalning, men då ska ha man i åtanke att en del praktiska problem tillkommer. Städpersonalen vet ju knappast var barnets leksaker ska ligga, om kläderna du lämnade på sängen är rena eller smutsiga och så vidare.

För en dialog

Det bästa är givetvis att hålla en god kommunikation med firman du anlitar för hemstädning. Även de firmor som inte skyltar med arbetsdetaljer på sidan (likt den ovan nämnda i Sollentuna) har erfarenhet och kunskap om vad som vanligtvis behöver rengöras i områden som köket, badrummet, sov- och vardagsrum och även vad gäller golv och väggar.

Om firmorna detaljerat beskriver sina arbeten på sin hemsida, som många gör, kan det vara ett plus i kanten, men även med dem rekommenderas givetvis en god dialog för att undvika missförstånd.

Ta gärna en titt på http://www.hemstädningsollentuna.com - ett utmärkt alternativ för dig som söker miljövänlig hemstädning i Sollentuna.

 

 

 

16 Oct 2016