Trygg flytt med hjälp av städfirma


När du är som tröttast efter en, eller kanske till och med ett par dagars flyttande av möbler och kartonger är det värsta jobbet ändå kvar. Flyttstädningen!

Har du flyttat förut så vet du hur krävande det kan vara att städa ut efter sig i sin gamla bostad. Det räcker inte med att du tycker att det ser helt okej ut. Den som ska flytta in efter dig har rätt att ställa höga krav och det gäller allt från golvbrunnen i duschen till hyllorna i kylskåpet och alla tre glasen i dina fönster! Taklisterna i sovrummet ska gå att stryka med vita bomullshandskar utan att de blir smutsiga. Du måste alltså ofta vara mycket mer noggrann och grundlig i din städning än vad du brukar i din egen vardag.

Är inte den som ska flytta in efter dig nöjd med städningen kan det bli jobbigt för dig.

Städ verktyg och tillbehör

Ett enkelt sätt att köpa bort eventuella problem är att ta hjälp av en städfirma som gör flyttstädningen när du flyttat ut. Då köper du städhjälp från proffs som vet vad  det innebär att göra en korrekt utförd flyttstäding. Du kan förvänta dig att de vet hur man städar tillräckligt bra. Har du anlitat en städfirma förut vet du skillnaden. Det är svårt att tävla mot professionella städare i en riktig ugnsrengöring!

Vare sig du väljer att sköta städningen på egen hand eller om du anlitar hjälp ska alltså städningen godkännas av någon annan. Hyresvärd, köpare av din bostadsrätt eller annan uthyrare. Om de som ska kontrollera städjobbet inte skulle bli nöjda med hur du själv städat måste du göra om arbetet. Det här tar förstås tid och kan slita på både ditt humör och relationen till den som klagar på ditt jobb. Det är inte kul att höra att någon annan tycker att du lämnat skit efter dig!

Garanti ger dig trygghet

Seriösa städfirmor ska kunna lämna en garanti på att den städning de utför blir tillräckligt bra. Många firmor i Stockholm och andra större städer åker tillbaka och förbättrar jobbet i fall du, eller den som ska flytta in skulle påpeka brister. Du ska inte behöva betala extra om den som flyttar in efter dig är missnöjd. Men för säkerhets skull - kolla vad som gäller innan du anlitar en städfirma. Skulle inte just det företaget vara beredd att lämna garanti så finns det andra som gör det. Boka bara städföretag som lämnar ut garanti!

16 May 2016