Trappstädning över hela Göteborg


Städa rätt och städa lätt när du ska åta dig en trappstädning i Göteborg. Men hur gör du för att det ska bli så enkelt och bra som möjligt? Och hur många trappsteg kommer du gå varje dag?

Hur många trappor finns det egentligen i Göteborg? Och hur många trappsteg finns det? Troligen är det ingen som vet. Men den som arbetar med trappstädning i Göteborg vet hur det är att gå uppför och nedför trappor hela dagarna. Och vilken lycka det är när det finns en hiss i trapphuset, så att man åtminstone inte behöver gå hela vägen upp. Men hur gör man för att städa rätt och lätt? Jo, det finns en hel del knep som underlättar avsevärt. För ett trapphus kan inte städas med dammsugare, mopp och hink. Det hade varit för tungt och tagit för lång tid.

Proffs på trappstädning

Olika städbolag kan ha olika utrustning och rengöringsmedel, och där kan även beställaren ha en önskan. Men vanligast är att man använder sig av en svabb med avtagbara, mjuka tvättlappar. Man börjar uppifrån och går nedåt och använder svabben som sopborste och svabb i ett.

När man sedan kommer längst ned så har man en sopborste och skyffel för att skopa upp all smuts. Är det en lång trappa så kanske man får ha med sig flera tvättlappar och byta på vägen ner. Men hur många trappsteg blir det varje dag? Svaret på den frågan går nog endast att ge så här: många!

29 Oct 2021