Trappstädning ger en trevlig miljö


Ett trapphus bör vara rent och välkomnande för alla som befinner sig i byggnaden. Anlita en certifierad firma som tar sig an trappstädningen med ett leende. Välj en firma med god renommé.

Som fastighetsägare vill man att det ska kännas fräscht och välkomnande för såväl de boende som deras gäster i trappuppgången. Dessutom bör det inte stå saker som räknas som lättantändliga eller brandfarliga i trapphuset. Det är viktigt att se till att inga saker blockerar utvägarna om det uppstår en akut händelse och man behöver utrymma byggnaden.

Det kan låta som många pekpinnar och mycket ansvar, men egentligen är det ganska bra och enkla regler. För att undvika förvaring av barnvagnar och cyklar i entrén bör man se till att det finns ett förråd att tillgå för hyresgästerna.

Anlita en städfirma för arbetet

Ett annat sätt att hålla rent från det mesta är att återkommande se till att det städas i trapphuset. Givetvis kan man som fastighetsägare själv sopa, våttorka, torka av ledstänger, putsa fönster med mera. Men det är bättre att frigöra den tiden till andra saker och leja bort trappstädningen till en erfaren städfirma. De följer noggrant en checklista så de inte missar några detaljer eller spindelnät i hörnen.

Städfirman bör vara ISO-certifierad vilket borgar för en hög kvalité på arbetet. Många företag har också en ”nöjd-kund-garanti” för att få ett bra jobb gjort. Hur ofta de städar beror lite på säsong och behov. När det är lerigt och snöigt ute kan man behöva ha tätare intervaller till exempel. Läs mer om trappstädning på denna webbsida: trappstädningvästerås.se/

19 Apr 2021