Tips för att göra bilen lite fräschare


Kör du bara på asfalt i Stockholm? Eller kör du i terräng ute på glesbygden? Oavsett var du kör kommer din bil då och då att behöva fräschas upp. Hur ofta den behöver tvättas och städas beror givetvis på hur mån man är om den och i vad för slags landskap och terräng det är man kör i. Någon som kör i Stockholm kanske inte behöver tvätta bilen jätteofta – samtidigt är det fler människor som ser bilen i en storstad och något som gör de flesta mer benägna att hålla bilen hel och ren.

Om du tycker att din bil behöver fräschas upp lite kan den här texten förhoppningsvis vara till nytta. Tipsen vi bjuder på är enkla att göra själv eller relativt billiga att anlita en firma för att få hjälp med. Har du redan gjort något av dessa tips?

Tvätta bilen

Bilpolering

En bilpolering är något som både kan göras själv eller hos en firma. Den som bor i Stockholm har säkerligen flertalet firmor nära sig där det är enkelt att helt enkelt droppa in och få sin bilpolering gjord. Bor man däremot lite utanför Stockholm har man sannolikt färre firmor att välja mellan, även om firmor som utför bilpolering går att hitta på de allra flesta håll i landet.

Med en bilpolering kan den bil med sliten och matt lackyta få tillbaka sin forna glans. Det är hyfsat enkelt att göra själv, samtidigt som det inte kostar alltför mycket att få utfört hos proffs.

Rengör invändigt

Om det var längesen du rengjorde din bil invändigt gör detta susen. När tillräckligt lång tid har gått känns bilen nästan som ny igen om du gör ett noggrant jobb med bland annat våtservetter och dammsugare.

För mattorna brukar det räcka med att bara ta ut dem och skölja av dem med en trädgårdsslang. För instrumentpanelen och för vindrutan är ett tips att införskaffa särskilda våtservetter. De finns ofta att köpa på bensinmackar och verkstäder.

Precis som med bilpolering är detta givetvis något man ka betala för, för att då det utfört. Även här kan utbudet vara något tunnare i mer avlägsna platser, men bor du i Stockholm eller annan större stad är det inga problem att hitta någon som kan göra det.

Kontrollera skicket innan avfärd

En fräsch bil är inte bara en bil som är hel och ren – utan även en som fungerar bra. Att titta på till exempel oljan och lufttrycket i däcken är enkelt och betryggande att göra. Oljan kan på enkelt vis kollas utan närmare verktyg på de flesta bilar. Lufttrycket kan du däremot behöva åka till en mack för att titta på, såvida du inte har den rätta utrustningen i hemmet.

7 Jul 2017