Städhjälp underlättar vardagen


Avstånd mellan hem och jobb, inställda tåg, bussar som är överfulla och köer på vägarna som gör att man fastnar - detta är vardagen för många personer i Stockholm. Allt detta gör att man sällan kan planera en dag fullt ut. Man får alltid ha dessa faktorer i åtanke och man kan aldrig sätta upp definitiva mål. Allt tid som går åt för att pendla till och från jobbet tar också tiden från någonting annat: handling, matlagning, hämtning på förskola, träning, aktiviteter och andra saker som man vill - och måste - göra.

Det här skapar en stress och det kräver god kommunikation inom en familj där man hela tiden kan avlasta varandra och därigenom få alla bitar att passa in i varandra så gott det går. I många fall så krävs det också en hjälpande hand. I och med att många som bor i Stockholm är inflyttade och således har sin familj i någon annan stad så blir denna hjälpande hand något som man får betala för. Inte sällan så handlar det om att man betalar för städhjälp och det är också något som rekommenderas.

En kvinna sitter på soffan

Fler familjer i Stockholm har städhjälp

Det här valet är man inte ensam om. Faktum är att städhjälp i Stockholm är relativt vanligt och att det främst handlar om familjer i medelklassen som väljer den professionella hjälpen med städning - inte sällan så handlar det om småbarnsfamiljer.

Det här hör naturligtvis ihop med det faktum att man kan använda en skatterabatt och anlita städhjälp till ett kraftigt rabatterat pris. Tack vare Rut-avdraget så kan man - med ett årligt tak på 25.000 kronor - dra av halva kostnaden för exempelvis hemstädning (den absolut vanligaste tjänsten) och i och med detta mötas av ett nystädat hem någon/några dagar i veckan.

Det senare förklaras av att man ofta löser ett längre abonnemang och där man skriver att avtal med sin städhjälp som sträcker sig över en längre tid - något som gör priset billigare och där man också kan dra nytta av det faktum att lösningen i fråga skapar trygghet. Samma städare kommer varje gång, hen vet vad som ska städas, hur lång tid det tar och vad familjen förväntar sig. Det är naturligt att man behöver känna trygghet och tillit till sin städhjälp - det handlar trots allt om det egna hemmet i Stockholm.

En chans att njuta av småbarnsåren

För familjer med små barn så finns det definitivt ett värde i att ta professionell hjälp. Genom det så kan man - på ett bättre sätt - ta tillvara på de luckor som trots allt finns i vardagen. Du kanske behöver träna, din sambo kanske vill gå på bio och ni kanske vill ta barnen till badhuset utan att känna någon stress.

Städhjälp blir i det här fallet en ventil som minskar friktion er emellan och som möjliggör den egentid ni behöver för att fullt ut kunna njuta av de underbara år som ni har framför er som småbarnsföräldrar. I många fall så kan man behöva hjälp för att kunna se att livet - trots sömnbrist, trots stress från jobbet och trots all stress som Stockholm kan skapa - trots allt är ganska underbart.

19 Nov 2018