Städa med ånga


Städning är tungt, det är smutsigt och det är - alldeles underbart; åtminstone om man väljer att städa med ånga. Att städa med hjälp av ånga har väldigt många fördelar och den främsta är att exempelvis kakel, parkett, mattor, speglar och fönster blir exceptionellt rena.

En annan fördel är att städning med ånga är miljövänligt då inga giftiga kemikalier krävs. Dessutom så slipper du hålla på att kånka runt på en massa skurkäppar, smutsigt vatten och andra redskap som du normalt använder i samband med städning i hemmet. Ånga är framtidens lösning och tack vare den nya, sofistikerade teknologin så är det dags att välkomna den nya tiden och säga adjö till de gamla beprövade städredskapen.

Rent golv städat med ånga

Så fungerar det att städa med ånga

Ångstädning har blivit väldigt populärt och det är lätt att förstå varför. Oavsett om du ska rengöra golvet, olika textilier, en matta eller exempelvis fläkten eller dina fönster så är ånga det du behöver. Varför? Jo, för att det gör jobbet avsevärt mycket lättare och resultatet bättre. Den heta ångan penetrerar ytan och löser upp all smuts, all fett och allt annat som kan tänkas förfula och vara i behov av rengöring.

Skillnaden mellan ånga och vanliga metoder är att ånga går mer på djupet. Handlar det exempelvis om ett hörn så kan du normalt stöta på patrull, inte komma åt riktigt och tvingas till rena punktinsatser. Med ånga däremot så kommer du åt i alla vinklar och vrår. Det förenklar städprocessen och ger dig både mindre huvudvärk och värk i exempelvis ryggen.

Fördelar med att städa med ånga

Du kanske tror att bakterier enbart försvinner med hjälp av starka rengöringsmedel? Helt fel. Jämför man traditionell städning med att städa med ånga så vinner det senare alternativet med hästlängder - faktum är att 99% av alla bakterier försvinner som en följd av den heta ångan. Det gör metoden rakt igenom miljövänlig och den gör även att exempelvis allergiker, astmatiker och små - känsliga - barn mår bra av städningen i fråga.

Dessutom så ska vi tillägga att ånga kräver mindre vatten än vad exempelvis rengöring av parkettgolv på traditionellt vis gör. De maskiner som finns på marknaden idag är dessutom väldigt energisnåla och drar inte alls mycket ström.

Så hittar du rätt redskap för ångtvätt

Att städa med ånga har blivit väldigt, om uttrycket tillåter, hett. Det gör att det finns väldigt många maskiner utrustning att välja bland - i olika prisklasser, med olika för- och nackdelar samt med olika effekter. Helt lätt är det inte att hitta rätt, men en klassiskt - och bra - riktlinje att följa gäller recensioner av tidigare kunder.

Kort sagt; innan du köper en ångtvätt så bör du skaffa dig lite kött på benen genom att läsa kundomdömen hos återförsäljare. I och med att det finns så många som idag säljer dessa produkter så finns det också en uppsjö av recensioner att ta del av. Läs på och hitta den bästa lösningen för ditt hem och dina behov.

Läs mer om städning på:
https://www.hemstädningnyköping.se

19 Sep 2019