Se till att gästerna får ett bra intryck av fastigheten


Har du gått i ett riktigt smutsigt trapphus någon gång? Kanske du bör åka ut till någon av de många förorterna till Stockholm, Götborg eller Malmö för att hitta ett riktigt slitet och smutsigt trapphus? Den som en gång har varit i ett sådant, kommer nog inte att glömma den känsla av förfall och misär som ett fult, slitet och smutsigt trapphus ger. Man kan få känslan av att gud har glömt fastigheten och de stackars människor som bor där. Ett fult, slitet och smutsigt trapphus gör att man dömer både området och de människor som bor där och man blir misstänksam att de som bor så, inte är hederliga människor. Sedan undrar man vad det är för fel på hyresvärden eller fastighetsägaren som låter människor bo i sådana fula, slitna och smutsiga trapphus. Är människor inte värda ett rent trapphus?

Städa trapphuset

Anlita en städfirma som kommer och städar trapphuset

Då är motsatsen så mycekt bättre; kommer man till ett trapphus som är fint, rent och städat, får man respekt för den hyresvärd eller fastighetsägare som låter sina hyresgäster bo i ett så fint och städat trapphus. Man får intrycket av en hyresvärd, eller fastighetsägare som bryr sig om sina hyresgäster. De som besöker de bostäderna i det området får en respekt för området och dömer inte ut de stackare som bor där. Det är ju en hel del smuts som kommer in utifrån. Alla som har trampat runt i lera, sand och snö och slask, tar in allt det som är utanför. Till sist när 50-tals boende har gått in och ut under en enda dag, är det till sist riktigt smutsigt. Då bör man städa trapphuset.

Så ska ett trapphus städas

För det första bör man sopa alla trappsteg ordentligt. Sedan tar man en trasa och rengöringsmedel och får bort alla fula tumavtryck och torkar bort all smuts på handtag till dörren och trappans ledstänger. Sedan moppar man alla trapporna, steg för steg. Bäst är det att börja uppifrån och gå nerför alla trappsteg och torka med moppen varje trappsteg skilt för sig. Detta bör göras minst en gång i veckan, beroende på hur många det är som använder sig av trapphuset. Finns det dessutom en hiss i fastigheten bör man alltid rengöra hela hissen en gång i veckan. Då bör man alltid torka av hisspegeln om det finns en sådan där. En gång i månaden bör man dessutom torka rent väggarna i trapphuset. Fortsätt läsa mer här om trapphusstädning i Stockholm.

4 Jan 2019