Så skyddar du ditt hem mot coronaviruset


I dessa dagar finns mycket oro över hur man bäst skyddar sig mot viruset. Att hålla sig informerad och att ta väl hand om sig är en viktig. Men hur gör man för att göra hemmet fritt från smitta?

Frågorna är många och att vanliga symtom som bland annat hosta och feber kan skada är surrealistiskt. Att ha en fiende som inte vare sig hörs eller syns, om inte någon hostar förstås, är väldigt skrämmande. Men det finns så många saker som man som individ kan göra. Informationen som vi får är entydig. Bra hygien och minimal kroppskontakt. Att följa restriktioner är mycket viktigt. Tvätta händerna. Hosta i armvecket. Stanna hemma om man visar symtom. Ja, det är några av de viktigaste sakerna att tänka på. Men minst lika viktigt är att inte vistas i stora folksamlingar, samt att inte ha fysisk kontakt. Det sistnämnda kan vara nog så svårt, för är det något vi behöver i dessa tider så är det stöd och massor av kärlek. Vi vet alltså vad vi ska göra ute i den stora världen, men hur är det i det egna hemmet och ute på arbetsplatserna? Finns det något man kan tänka extra på där förutom den personliga hygienen?

Städa bort bakterier

Att ta hjälp av ett städbolag med utbildad personal med spetskompetens för att klara av olika typer av städjobb kan vara bra. Det kan var vanlig städning, saneringar såväl som virusbekämpning. De har nämligen all kunskap och alla produkter för att kunna genomföra ett perfekt arbete. Med hjälp av speciellt utformade produkter kan exempelvis en arbetsplatsen vara helt bakterie- eller virus fri på 10 min. Man kan välja att göra det en gång eller beställa återkommande behandling där bekämpningen sker under en längre period.

Hur kan något som är så lätt vara så svårt

Att tvätta händerna efter toalettbesök och att tvätta händerna innan man ska äta lär sig dom flesta som barn. Men även små saker som att sprita händerna efter att ha snutit sig eller efter att ha varit på affären kan vara till stor hjälp. När man öppnat dörrar eller tagit i räcken bör man även då tänka på sin handhygien. Låt bli att skaka hand, hosta i armvecket och titta inte in hos din gamla mormor på vägen hem, utan ring istället. Det är några av de direktiv som vi har fått. Genom att följa restriktioner och råd visar vi varandra respekt.

10 May 2020