Så bör ett kontor städas


Har du testat kontorsstädning någon gång? Antingen har man jobbat själv på kontor och sett när städfirman kommer och städar på kontoret, eller så kanske man själv arbetar med städning och har arbetat med kontorsstädning. Att städa på kontor är inte så annorlunda från att städa hemma; alla ytor ska rengöras. Alla golv ska dammsugas och moppas. Alla skräpkorgar ska tömmas, och skrivbord ska rengöras. Badrum och toaletter ska städas och köket ska helst vara rent och fritt från disk när man lämnar det.

Så städar man entrén

En entré är det första som kunder och investerare ser. Då bör man alltid lägga mest krut på entrén. Finns det en matta där, ska den alltid dammsugas noggrant. Sedan ska den rengöras (mattvättas) regelbundet, minst en gång i månaden. Har man en reception, ska man rengöra den väldigt noggrant. Här ska man inte se något damm, eller smuts, fingeravtryck eller liknande.

En kvinna moppar golvet

Så städas badrum och toa

Sedan ska man städa badrum och toalett. Handfatet ska torkas rent med trasa och rengöringsmedel. Toastolen ska rengöras med en trasa avsedd för toalett, toaring och sedan häller man rengöringsmedel i toastolen och borstar den med toaborste. Till sist moppar man rent toagolvet. Sedan ska man fylla på toapapper, handdukspapper och tvål. Till sist tömmer man skräpkorgen

Så ska kök eller pentry städas

Finns det ett kök eller ett pentry, ska man först diska all disk som kan finnas där. Sedan torkar man rent på arbetsbänk, diskbänk och inuti mikrovågsugn. Man torkar rent på kyl- och frysdörrar. Finns det en spis så torkar man rent på den också. Man byter disk- eller handduk varje dag. Sedan fyller man på med diskmedel, hushållspapper och maskindiskmedel. Till sist tömmer man soporna och lägger i ny plastpåse i papperskorgen.

Så städar man bäst kontorsdelen

När det kommer till själva kontorsdelen kan man även här använda sig av en ren trasa med rengöringsmedel på. Man behöver inte torka av skrivbordsstolar, mer än en gång i månaden. Men skrivborden måste man rengöra varje gång man är där. Datorskärmar, rengör man med en sprej som är avsedd för datorskärmar. Använd sedan en mikrotrasa för datorskärmar. Till sist tömmer man alla sopkorgar och lägger i ny plastpåsar i dem. Är det smuligt, dammigt eller smutsigt på golvet bör man dammsuga och moppa golvet innan man är helt klar. Efter detta bör kontoret vara helt rent och städat och man kan lugnt ta ett bra pris för detta.

14 Jan 2020