Så blir trappstädningen billigare


Det är mycket vanligt att fastighetsägare köper in trappstädning från ett städföretag för att därigenom kunna hålla det rent och snyggt i entré och trappa. Många gånger kombineras detta även med annan städning men det finns generellt inget krav att man måste beställa flera städtjänster. För dig som kund finns det flera saker att göra för att hålla nere priset på trappstädningen. Följande tips kommer från en städfirma i Gävle. Tips som därmed gör att företaget på lång sikt kan planera in mindre tid för städning vilket därmed påverkar priset. Just detta företag tar betalt per timme men det finns även städfirmor i Gävle som har fasta priser. I dessa fall får man förhandla om priserna om man genomfört en rad åtgärder som därmed förkortat städtiden.

1. Viktigt med riktiga mattor invid dörren

För det första handlar det om att lägga ut skrapmattor i entrén. Generellt stampar de flesta bara av sig den värsta snön eller smutsen när de kommer in i ett trapphus. Det är mycket få som skrapar av skorna lika noga som man gör hemma hos en person. Därmed ställer det även större krav på dessa skrapmattor. Köp en av riktigt bra kvalité för att därigenom minimera smutsen som dras in och som just avgör hur ofta trappstädning behöver genomföras.

2. Använd värmeslingor

För det andra kan värmeslingor användas. Det är ytterst få fastighetsägare som har praktisk och ekonomisk möjlighet att gräva upp utanför entrén för att lägga värmeslingor i marken. I artikeln påtalas att denna fördel främst gäller för de företag som ligger centralt i Gävle. Detta eftersom värmeslingor ligger under marken över hela Stortorget och delar av Drottninggatan.

3. Låt personal använda rätt entré

För de företag som har kontor här ger städfirman tipset att försöka välja rätt entré.Många kontorsbyggnader kring Stortorget har nämligen flera ingångar där en av dessa just är mot torget. Genom att försöka få så många gäster som möjligt via denna ingång kommer även mängden smuts minska rejält.

4. Viktigt med uttag i entrén

En annan punkt som lyfts upp är tillgång på el ute i entrén. Om detta finns kan lätt en dammsugare kopplas in trappstädningen utföras. Men finns det inte kommer entrémattan behöva lyfta ut och skakas vilket tar betydligt längre tid. Dessutom är det mer slitsamt för de som städar.Den sista punkten är att ha en bra belysning i trapphuset. Detta underlättar för det första själva trappstädningen så att det med större säkerhet blir rent. Men framförallt skapar en starkt upplyst trappuppgång en mindre risk för skadegörelse.

4 Mar 2019