Så är det att arbeta i en städfirma


Det finns många gymnasieelever som är rejält trötta på skolan när de äntligen har tagit studenten. När man äntligen har gått ut skolan känner man kanske att man hellre vill tjäna pengar och flytta hemifrån. Ska man kunna flytta hemifrån och skaffa sig en egen bostad, gäller det att man kan försörja sig själv (om man nu inte råkar ha föräldrar som är miljonärer). Vill man då kunna betala för sin bostad, och dessutom köpa snygga kläder, ha en rolig fritid och nöjen på helgerna, gäller det att man kan tjäna sina egna pengar. Om man inte har gått någon högre utbildning, utan bara har gått någon gymnasieutbildning som inte har gett något yrke, kan man något år arbeta med något som inte kräver yrkesutbildning. 

Tvätta golvet

Arbeta med städning kräver ingen utbildning

Varför inte arbeta med städning? Det krävs inget särskilt för att kunna arbeta med det. Du kan börja i morgon. Lönen ä relativt bra, med tanke på att det inte kräver någon utbildning alls; 22.400 kronor i månaden innan skatt, visar en enkel sökning på internet. Är du man, lär du få 23.000 i månaden och som kvinna lite drygt 22.000 kronor i månaden.

Skulle det krävas något mer än en introduktion får du den utbildningen på plats i företaget. Man kan behöva få information om rengöringsmedel och vad som behövs för att rengöra olika sorts fläckar. Man kan behöva information om arbetsredskap och hur man ska göra för att inte få arbetsskador av jobbet. Arbetar man länge och mycket och gör en viss sorts rörelse monotont, kan man riskera arbetsskada. Då gäller det att veta hur man kan förebygga sådana genom att göra på olika sätt och variera sitt arbete.

Sök arbete bland 350 olika städfirmor i Göteborg

Bara i Göteborg (om man nu råkar bo där) finns det minst 350 städfirmor att söka arbete på. Den populäraste tjänsten är hemstädning, som har vuxit mest under det senaste åren. Sedan kommer flyttstädning och kontorsstädning. Några enstaka firmor erbjuder även byggstädning, även om det tillhör undantagen. Arbetar man med flyttstädning ställs det andra krav än vid vanlig hemstädning. Då gäller det att man städar allt som finns i bostaden; gold, väggar, garderober, skåp, element, rör och vitvaror, liksom alla slags maskiner som har lämnats kvar. Fördelen med flyttstädningar är att bostäderna står helt tomma. Det brukar underlätta just med flyttstädningen. Fortsätt läsa mera om flyttstädning i Göteborg på: http://www.flyttstädningigöteborg.com.

21 Jun 2018