Rena fönster till våren


Rena fönster ger hela boendet ett renare, fräaschare och ljusare intryck. På samma sätt som smutsiga fönster ger ett trist intryck. Nu när ljuset har kommit tillbaka efter en lång och mörk vinter vill man få ljuset i rummen igen och kunna titta ut genom rena och fräscha fönster.

Tycker du det är tråkigt, jobbigt och tidskrävande att putsa fönster? Du är inte direkt ensam om det. Lösningen är att anlita ett städbolag för fönsterputningen. Kontakta gärna olika aktörerer och be om offerter. Glöm inte att utnyttja RUT-avdraget vid fönsterputsningen. 

En professionell fönsterputsare har modern och effektiv utrustning och korrekt teknik för att få ett perfekt resultat på kort tid. Du får rena och fräscha fönster utan att lyfta ett finger.

Vardagsrum med soffa, soffbord och växter

Hur går det till?

När man ber om offert behöver du redogöra för hur många fönster boendet eller lokalen har samt vad det är för sorts fönster. (en- eller flerglasfönster och om det är vändbara fönster med mera). I lägenheter några trappor upp utan vändbara fönster måste man till exempel ha stege eller skylift och då blir det såklart dyrare.

Ju mer information man ger desto bättre blir resultatet. Det enda man behöver göra före ankomst är att rensa runt alla fönsterområden, det vill säga ta bort blommor och annat på fönsterbrädan och ta bort möbler och inredning i direkt anslutning till fönstret.

Det många inte tänker på (eller skyller på) är att man kan putsa fönster i alla väder. Dock kan det vara lite farligt vid hård blåst om man står på en stege. Oavsett väder måste man vara noga med säkerheten när man putsar fönster utvändigt. Professionella fönsterputsare har alltid säkerhetssele och annan säkerhetsutrustning. Du har säkert sett någon gång när skyskrapornas fönster ska putsas. Det är inget för höjdrädda personer.

Använd RUT-avdraget

För alla personer över 18 år så kan man ed fördel använda sig av det oerhört populära RUT-avdraget. Det ger hela 50 % avdrag på arbetskostnaden vilket är extra bra när det gäller fönsterputning då materialkonstnaden nästan är obefintlig. Man kan dra av upp till 25 000 kronor per person och år om man är under 65 år. För personer över 65 är summan 50 000 kronor. De allra flesta aktörerna sköter dessutom all admin med skatteverket och på slutfakturan är det redan avdraget. Smidigare och enklare kan det inte bli. Eller hur?

Tvärtemot vad många tror så går det utmärkt att genomföra en fönsterputs i regn- eller snöväder. 

12 Apr 2019