Organisera dina T-shirts - så gör du


Organisera dina t-shirts - så gör du. Att det underlättar vardagen att ha en organiserad garderob råder det inga tvivel om. Det svåra är inte att börja organisera - det är att behålla strukturen och att se till att alltid följa devisen om att var sak har sin plats. Det är nyckeln till att lyckas.

Genom att strukturera upp kläderna i garderoben och genom att organisera alla plagg så får man många fördelar. Dels så hittar man se plagg man söker efter och genom detta sparas både tid och humör. Dels så handlar det även om att man köper sig med utrymme: att ha en oorganiserad garderob tar upp enormt mycket yta och bor man lite trängre så kommer detta att synas på exempelvis golv, stolar och annat där man, helt enkelt, lägger de plagg som inte används.

T-shirts är ett återkommande problem då det handlar om organisering. Oavsett hur man gör så brukar just detta plagg tendera att både ta plats och vara svårt att hitta då man väl söker efter det. Hur ska man göra? Vi ska gå igenom två sätt att organisera t-shirts på och därigenom, förhoppningsvis, hjälpa dig till en bättre struktur och en lite enklare vardag.

Vik eller rulla T-shirts - två enkla sätt att få bättre ordning

Vi tittar närmare på våra två alternativ vad gäller organisering av t-shirts. Det första alternativet handlar om en klassiker som innebär att du ska vika dina t-shirts. Den stora skillnaden här är att du ska vika dem på ett speciellt sätt som sedan gör det enklare för dig att välja t-shirt - och som även kommer att spara en massa plats i byrålådan. Så här gör du:

  1. Börja med att placera ut t-shirten med framsidan mot underlaget. Tänk sedan ett streck rakt från kragen ner till botten av tröjan.
  2. Vik sedan in tröjärmarna så att de möts i mitten. Därefter så viker du prydligt ut kanterna av ärmen mot respektive sida.
  3. Vik tröjans nedre kant mot den övre. Nu ska du återigen använda fantasin och dela in plagget i tre vågräta linjer. Vik - uppifrån och ned - till varje imaginärt streck.
  4. Du kommer nu att ha en liten, rektangulär t-shirt som du kan stapla in i byrålådan och sedan är det bara att fylla på med resten av dina tröjor. Gärna då efter färg så att det blir ännu enklare att hitta.

Rulla dina T-shirts och spara plats

Det andra alternativet är både enkelt och effektivt. Det innebär att du rullar ihop dina t-shirts och lägger in dem - med toppen upp - i lådan. Detta ger dig dels en bra översikt över vilka plagg du har, dels så sparar det en massa utrymme och dels så kommer du att slippa stryka tröjorna också.

Att rulla plagg har länge varit ett gångbart alternativ i samband med att man ska resa och packa sin resväska. Varför inte testa detta även i hemmet? Lycka till!

14 Nov 2021