När du inte orkar eller hinner flyttstäda


När du ska flytta går det åt en massa energi. Det går åt energi åt att packa, att slänga en massa onödiga saker. Det går åt en massa energi åt att sälja och skänka bort sådant som du inte vill eller behöver längre. Det går åt en massa energi åt att välja var du ska bo, att sälja bostaden och åt att skriva avtal, att plasta in möbler, att handla in nya möbler, att transportera alla möbler och packlådor. Så ta inte ut dig i onödan och lämna över flyttstädningen åt någon annan!

En kvinna håller på att städa

Så kan du anlita en städfirma som utför flyttstädningen

Googla "flyttstädning Malmö" om du inte redan nu känner till någon städfirma som kan göra det åt dig i Malmö. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga dem om offert och referenser. Du vill ju inte anlita någon konstig firma som inte gör som du kan lita på. Då är det bättre att anlita en firma som ger garantier på att flyttstädningen blir godkänd och uppfyller alla krav på flyttstädningen. Och det vill inte säga så lite. Allt i princip ska ju vara rent innan du kan lämna över bostaden till nästa person. Är det så att du har en hyresvärd som ska godkänna den, och den inte är godkänd har de rätt att i sin tur anlita en städfirma som kommer och städar den. Då är det bättre att du anlitar en städfirma som gör städningen på sätt som det krävs på. De ska i så fall komma och rätta till det som hyresvärden har klagomål på.

De priserna kan det vara

De flesta städfirmor tar priser efter kvadratmeter. Är det en mellanstor bostad säg på 100 kvadratmeter, kostar det mellan 2.000-3.000 kronor, en dubbelt så stor mellan 3.000-4.000 kronor efter Rut-avdraget, vilket gör att en flyttstädning som man lägger ut på en firma lönar sig i stället för att du ska ta ut dig helt och hållet på flyttstädningen. Då kan i stället fokusera på det som du tycker är roligt; att möblera och planera det nya boendet. Du slipper splittra dig och oroa dig för att få tid och energi åt till annat än det viktiga; att du får med de saker som du önskar ha med dig. Hur du ska ordna i det nya boendet och hur alla saker ska få plats och vilken inredning du vill ha. Läs mer om flyttstädning i Malmö på: flyttstädningmalmö.biz.

4 Oct 2018