Kontorsstäd avlastar personalen


Jag kan inte tänka, det är så rörigt här! Har du hört någon i personalen säga de här orden? Eller har du tänkt så här själv? I så fall verkar det som om du och din arbetsplats har behov av att få ordning och reda. Ett första steg mot arbetsro och trivsel på jobbet är att ha en bra kontorsstädning. Papperskorgar som töms, kaffekoppar som ställs in i diskmaskin och krukväxter som vattnas.

Kontorsstäd handlar ofta om en lång rad små saker som vi vill ska fungera i vardagen, helst ska vi inte ens märka att det görs. Vi räknar förstås med att sköta sånt här själva i våra hem, men på jobbet vill personalen ägna sig åt sina arbetsuppgifter. Precis som det ska vara!

Genom att köpa städhjälp på kontoret slipper personalen lägga tid på att hålla upp ordningen runt omkring sig. Dessutom blir vi automatiskt på bra humör om vi får fokusera på det vi har betalt för istället för att stjäla tid från våra arbetsuppgifter till städning som vi inte har betalt för.

En grupp städar kontoret

Dyrt betala ingenjörslön till städning

I långa loppet blir det ofta både billigare och bättre att ta ordentlig hjälp med kontorsstädningen. På en arbetsplats i Stockholm där till exempel välutbildad personal arbetar är det både dumt och dyrt att tid ska gå åt till att tömma papperskorgar och damma skrivbord. Du som chef vill väl inte betala en ingenjörslön till en dålig städare? Alltså den som är anställd som ingenjör - den har kanske inte alls fallenhet för att hålla snyggt och rent omkring sig.

Låt istället proffs sköta ert kontorsstäd i Stockholm så kan ingenjören göra ingenjörs-jobbet. Hans eller hennes lön är ju pengar som ska gå till just  ingenjörskunskap - inte dammtorkning.

Ordning och reda ger arbetsro

Vi människor fungerar olika. En del behöver helt enkelt mer ordning och reda runt omkring sig för att fungera. Med röriga skrivbord, överfulla papperskorgar och stökiga bordsytor skickas mängder av signaler till hjärnan, den får helt enkelt en massa synintryck att sortera som tar en viss energi. En del brukar beskriva det som att “om det är rörigt runt omkring mig så blir jag rörig i huvudet”. Det är naturligtvis inte bra på en arbetsplats där hjärnorna ofta är det viktigaste arbetsredskapet.

Genom att anlita företag som sköter er kontorsstädning kan ni avlasta den egna personalen och tjäna tid genom att era anställda kan fokusera mer på sina arbetsuppgifter. Det blir mer jobb gjort för det som personalen har lön för helt enkelt. Kontorstädning är helt enkelt en bra investering och håller personalen på bra humör.

31 May 2016