Hjälp med flyttstädning vanligt i Stockholm


Att flyttstäda är en ganska krävande uppgift med många moment som ska avklaras. Till råga på det ska en flyttstädning även vara mycket väl genomförd för att man inte ska få en anmärkning. Många väljer att anlita en städfirma för det här jobbet, framför allt är det extra vanligt i storstäder som Göteborg och Stockholm, bland annat på grund av att den hårda konkurrensen gör att priserna hos firmorna pressas. Det kan även bero på att rut-avdraget ofta används i bland annat Stockholm, samt att konkurrensen gör att endast de bästa företagen klarar sig.

Ett par ska flytta

Rut-avdraget används mycket i Stockholm

Det har blivit mer populärt – framför allt i rika kommuner som bland annat just Stockholm – att använda sig av rut-avdraget, något som ytterligare ökar den kundkrets som anlitar firmor för flyttstädning istället för att utföra städningen själv. Sidan Privataaffarer.se har publicerat en lista över var rut-avdragen används mest, och det är stockholmskommunerna som toppar:

  • Danderyd – Danderyd toppar listan och har alltså högst snittbelopp per köpare. Snittet är 9 339
  • Lidingö – Lidingö har ett större antal köpare än Danderyd men sammantaget ett lägre snitt på 7 835
  • Vaxholm – Vaxholm har ett förhållandevis lågt antal köpare (1 035) men ett snitt som förärar dem med en tredjeplats på listan (7 835)

Resten av topp tiolistan följs av kommuner som nästan alla ligger i Stockholm. Nacka, Sollentuna, Ekerö, Täby, Värmdö, Nykvarn och Knivsta.

På den andra änden toppar istället Åsele över listan som samlar de kommuner som använder rut-avdraget minst med ett snitt på 1 421 med 76 köpare. Kommunen Dorotea utmärker sig genom att ha ett väldigt lågt antal köpare – endast 20 st.

Konkurrensen bidrar också

Det är inte bara rut-avdraget som gör att fler Stockholmare anlitar tjänster som flyttstädning - i en stor stad är konkurrensen också mycket hård. Röster har till och med höjts över att många av firmorna tar oskäligt låga priser för sina städjobb.

Det finns dock stora etablerade firmor som skyltar med goda kollektiv avtal och schyssta villkor för de anställda, men de här företagen kostar också därefter. Dock verkar det finnas ett stort kundunderlag som är villiga att betala ett lite högre pris för detta. Sammantaget verkar kunderna i Stockholm mycket nöjda med flyttstädningen och det är kanske just till följd av den här hårda konkurrensen.

28 Jun 2016