Hitta bästa städfirman på Södermalm


Du vet väl att Rut-avdraget har utökats med flera tusentals kronor? Numera får vi dra av så mycket som 75.000 kronor på Rut-avdrag per person och per år. Det innebär att man kan sänka kostnaderna för olika hushållsnära tjänster. Vilka tjänster är de då? Bland annat handlar de om reparationer av vitvaror, trädgårdsarbete, tvätt, ta hand om barn, hemstädning, storstädning, flyttstädning och allt sådant som har med en flytt att göra. Det kan även handla om att reparera IT i hemmet och att skotta på vintern.

Man måste vara privatperson för att dra av på Rut

Det man inte får göra avdrag på Rut-avdraget är till exempel på ett företag. Men man får göra Rutavdrag även om man bor i en hyresrätt. Huvudsaken är att man är över 18 år, betalar själv för tjänsten och att dem som man anlitar innehar en F-skattsedel, annars riskerar man som kund, att plötsligt bli deras arbetsgivare. Och då blir man tvungen att betala arbetsgivaravgifter mot sin vilja. 

Med de utökade Rut-avdragen kan man sänka priset för dessa tjänster med hälften, vilket gör att många har råd att anlita till exempel en städfirma som kommer hem och utför hemstädning, storstädning, månadsstädning, flyttstädning eller bara kommer och tvättar fönster åt en. Vad det är man vill anlita dem för, kan ju variera. Så för att kunna anlita en städfirma för dessa olika tjänster, bör man ta reda på så mycket som möjligt om dem. Säg att du söker en städfirma på Södermalm, googla då "städfirma Södermalm". På så vis får du några kontaktuppgifter till sådana som arbetar på Södermalm och som erbjuder olika typer av städning. 

Viktiga kriterier för att välja städfirma

Oftast vill man ju anlita en pålitlig firma som kommer hem till en. Man vill sällan ha kriminella städar som man ska släppa in hos en. Då kan man kontrollera om firman har nöjd-kund-garanti. Det innebär att de städar tills deras kunder blir nöjda. Man kan kontrollera hos Allmänna reklamationsnämnden. Dit kan alla som är missnöjda anmäla företag som man tycker inte har levt upp till det som man har betalat för deras tjänster. Man kan kontrollera referenser och omdömen som man kan läsa på till exempel reco.se, eller yelp.se. Är det till exempel många som är missnöjda med ett och samma städföretag bör man dra åt sig öronen och inte anlita just dem. Då kan man med fördel välja en annan städfirma. Lycka till!

17 May 2019