Hemstädning ger mer tid till familjelivet


I dag har många yrkesverksamma städmaterialsvårt att hitta tid till allt som ska göras i vardagen. I en familj är det inte heller bara vuxna som har många punkter på dagsschemat. Barnen kan ha många fritidsaktiviteter som sport, dans, teater och dessutom vill de naturligtvis träffa sina vänner. Var har all tid tagit vägen?, undrar du kanske. Så här späckade scheman hade väl folk inte förr?

Nä. Det beror på att barn i dag ofta har fler aktiviteter men också att både vuxna och barn rör sig över mycket större områden. I en stad som Stockholm betyder det ofta att föräldrar ska skjutsa sina barn mellan olika aktiviteter och hemmet. Det tar tid! Dessutom har många barn mer läxor och hemuppgifter som ska skötas efter skoltid än för några decennier sedan. Alla bäckar små gör att dygnets timmar äts upp.

För att få tid med familjelivet kan det vara skönt och ibland helt nödvändigt att ta hjälp med praktiska saker som städningen. Du som bor i Stockholmsområdet  eller liknande förort kan anlita professionell hjälp med hemstädning i Vallentuna från ett företag.

Glad man dansar och dammsugar

Vad får man för pengarna?

Du kan välja olika sorters nivå på hemstädningen och det styr förstås hur prislappen i slutänden blir. Men som standard brukar en rad delar ingå i grundpriset. Det är vanligt att en “vanlig” städning omfattar rengöring av arbetsytorna i köket, kranarna och kaklet vid spis och diskbänk torkas av. Det är ofta här smuts och rester från matlagningen samlas. Spisen och fläkten torkas också av och om det finns behov brukar även kyl och frys torkas med trasa utvändigt. Det betyder alltså att du får bort fläckar och fingeravtryck från vitvarornas handtag och dörrar. Dessutom tömmer hemstädfirman dina sopor och rengör sopkärlen.

På liknande sätt ser det sen ut i övriga rum. Mattor och golv dammsugas regelbundet. Soffor och andra klädda möbler dammsugs också. Speglar har en förmåga att lätt se skitiga ut eftersom en spegel drar till sig ljus och dessutom reflekterar allt smuts så att det ser ut att vara två fläckar istället för en på glaset. Dessa avfläckas i regel av städfirman. Fönsterbrädor, lister och golv brukar torkas av och sen töms papperskorgarna.

Alltid fräscht badrum

I en familj med barn slits ofta badrummet hårt och här är det svårt att hålla riktigt rent och fräscht för föräldrarna. Men med hjälp av en hemstädningsfirma kan städningen på toalett och badrum underhållas så ofta att badrummet aldrig hinner bli riktigt grisigt. I standardstäd för badrum brukar rengöring av badkar, duschkabin, handfat och toalettstol ingå. Vitvaror som tvättmaskin och tumlare torkas av, papperskorgen töms och spegeln rengörs från tandkrämsprickar och andra fläckar. Om din badrumsdörr blivit smutsig torkas även den.

30 Mar 2017