Hemstädning är en bra lösning


Har dygnet fått färre timmar? Naturligtvis inte, men det är en fråga som många ställer sig idag i vår alltmer uppskruvade tidsera. Fler och fler personer jobbar heltid – gärna med lite övertid inräknat och då vi idag även har större krav på andra saker – träning, matlagning och socialt umgänge – så drar tiden lätt iväg. Det gör att andra saker får stryka på foten och prioriteras lägre. Det är inget fel i det – vi har alla val att göra och anse man att familjen, vänner, jobbet och sin egen hälsa ska placeras före exempelvis städning av hemmet så är det någonting som man aktivt väljer – och ska få göra.

Men, hemmet kommer inte att städa sig själv. Det är nämligen just denna sak som ofta blir petad till förmån för annat och lyckligtvis så finns det andra lösningar att använda inom denna viktiga fråga. Även om man själv saknar tiden för att städa så är det något som måste göras. Vi trivs bättre i en ren miljö och sett till rent hygieniska skäl så är ett sådant något som kan förhindra sjukdomar och andra otrevligheter.

Hur ska man då göra och tänka? Varför inte göra det som så många andra i dagsläget gör; nämligen att anlita ett städföretag för professionell hemstädning. Det finns bara fördelar med denna lösning (förutsatt att man hittar rätt företag – något vi ska titta närmare på senare i texten). Genom professionell hemstädning så kan du och din familj få mer tid över för varandra, du kan hinna träna, du kan jobba den där extra timmen, du kan hinna träffa vänner och - framförallt: du slipper den där knuten i magen över att du inte hunnit städa. Du öppnar dörren till ditt hem i Helsingborg (eller var du nu än må bo) och möts av ett rent sådant. Det är definitivt värt att betala för.

Dammsugare

Värt att veta om hemstädning

Vi tänkte förklara lite hur man ska tänka gällande hemstädning och hur man kan hitta rätt partner (städfirma) inom detta. Helt lätt är det inte. Tyvärr så varierar kvaliteten kraftigt mellan alla olika verksamheter. Bor du i nämnda Helsingborg så finns det där extremt många städföretag som alla erbjduer hemstädning och där man gör detta till olika priser. Frågan är vilken av alla dessa du ska välja? Förhoppningsvis leder dessa punkter dig rätt:

  • F-skattsedel och personal Kolla upp att företaget har F-skattsedel först och främst. Hur många anställda man har är i sammanhanget ingen viktig punkt - den stora frågan handlar om hur många av de anställda som arbetat för företaget under en längre tid? En städfirma som erbjuder schyssta villkor är alltid att föredra och personalomsättning är en tydlig indikator kring detta. Kollektivavtal ska du också fråga efter.
  • Städare De flesta städföretag erbjude ren provstädning innan du skriver ett avtal. Välj det - det ger definitivt svar på hur pass skickliga man är samt hur lång tid som behövs (och som kommer att skrivas på din faktura). Vid provstädningen kan du även förklara mer ingående om vad du tänkt dig. Kort sagt: vad ska städaren fokusera på i ditt hem i Helsingborg; finns det något område där extra fokus ska läggas? Den här punkten omfattar även vem som ska utföra din hemstädning. Det finns definitivt en trygghet i att ha en och samma städare varje gång. Av förklarliga skäl: det handlar ändå om ditt eget hem.
  • Priset : Du vill naturligtvis inte betala för mycket för din hemstädning. Men, det finns en uppenbar risk i att välja det billigaste erbjudandet också – god kvalitet kostar, helt enkelt. Det som rekommenderas för att sänka priset är att ingå ett lite längre avtal. Är du nöjd med din hemstädning så kanske det finns ett värde i att binda upp dig över ett helt år? Då blir det billigare. Se dock till att det går att säga upp om du skulle vara missnöjd eller om du exempelvis skulle flytta till en annan bostad i Helsingborg
13 Mar 2018