Har du googlat “flyttstädning Luleå”?


Behöver du flyttstädning? Bor du i Luleå och ska eller har flyttat? Kanske googlat Flyttstädning Luleå? Här får du veta det du behöver inför en flyttstädning.

Vad innebär flyttstädning? När man flyttar från sin lägenhet eller villa/radhus och ska överlämna till köparen eller till nästa hyresgäst, är det vanligt att det krävs en flyttstädning. Ibland kan man komma överens om att att skippa flyttstädningen, om lägenheten till exempel ska renoveras eller om köparen väljer bort det mot ett lägre pris. Men i regel är det så att flyttstädning ska ske när man flyttar ut. Det finns många firmor som är specialiserade på flyttstädning. Det är nämligen en städning som är betydligt mer omfattande än en vanlig veckostädning, och som besiktigas av exempelvis hyresvärden. Det handlar om att rengöra utrymmen som man normalt sällan tänker på. Det kan vara bakom köksspisen, lister, tak eller dörrar. Alla utrymmen ska gås igenom.

Kan man flyttstäda själv?

Man kan självklart flyttstäda själv, men man ska vara medveten om att det är ett stort jobb, och att man bör vara väldigt noggrann. Man måste också tänka på att man kan bli tvungen att göra om besiktningen inte blir godkänd. Det är lätt att man glömmer bort detaljer när man är ovan. En firma som tar hand om flyttstäd har rutin, checklistor och erfarenhet av att sköta flyttstädningar. Vill man anlita flyttstädning i Luleå, finns det några firmor att välja på, men det kan vara svårt att välja. Hör efter på din arbetsplats eller i vänkretsen om rekommendationer.

Saker att tänka på vid flyttstädning

Man ska se till att allt är flyttat ut ur bostaden. Tömda garderober, lådor och skåp. Dra fram spisen så att man kommer åt bakom. En bra sak är att kolla med den firma man tänker anlita är vad det kostar. Normalt brukar man tala om ett kvadratmeterpris. Jämför gärna olika firmor, kanske kolla referenser. Något bra att veta är att RUT-avdrag gäller för flyttstädning. En undermålig flyttstädning måste göras om och det kan bli dyrare, kolla med städfirman om de kan lämna garanti på städningen. Boka i god tid. Se till att det finns belysning, lampor får man ta ner efter städningen. Ska man lämna kvar någon möbel bör man komma överens med firman. Tänk på att vissa utrymmen exempelvis garaget, inte ingår utan måste läggas till i avtalet. Här kan man också välja om vill anlita en firma som kör grön flyttstädning, som använder skonsamma miljövänliga medel.

8 Jan 2020