Flyttstädning Stockholm


Sveriges största städguide listar de bästa företagen för flyttstädning i Stockholm utifrån viktiga parametrar: kvalitet, effektivitet, pris, garantier, mm.

Bättre pris för flyttstädning i Stockholm

I och med att man numera i Sverige kan dra av kostnaden för arbete som rör hushållsnära tjänster – förutsatt att man är berättigad till det; något som enklast kollas upp på Skatteverkets hemsida. Att använda sitt rut-avdrag innebär att man kan anlita ett företag för saker som hemstädning, strykning, tvättning och för att exempelvis få sina fönster putsade och där man drar av halva beloppet för arbetet på sin deklaration för att sedan få tillbaka beloppet på sin skatt. Ett perfekt sätt som underlättat för många personer där man ser att behovet varit som störst i de större svenska städerna där Stockholm skiljer sig markant från mängden.

Det här kan enklast förklaras genom att Stockholm och de personer som bor där generellt sett har en betydligt högre stressnivå än vad som finns i mindre städer och där man också kan peka på avstånden som en direkt bidragande orsak till att rut-avdraget är väldigt populärt i Stockholm.

Ser man till en annan detalj som skiljer Stockholm från andra städer i Sverige så handlar det om den extrema bostadssituationen som äger rum där i dagsläget – man ser nämligen en stor inflyttning som i kombination med att det inte byggs tillräckligt med bostäder leder till höga priser och väldigt många flyttar. Hur kommer då kombinationen av rut-avdraget och de många flyttar in i bilden och hur hör dessa ihop?

Billigt även utan rut-avdraget

Jo, i varje flytt så finns det ett moment som måste genomföras och som – tyvärr – väldigt många personer fuskar med; detta i form av en flyttstädning. Är man berättigad till rut-avdrag så är en flyttstädning ett ypperligt tillfälle att nyttja denna skattereduktion och särskilt då i Stockholm där – som sagt – flyttar för många är en del av vardagen. Gällande flyttstädning så har man i Stockholm dock – även om man inte är berättigad till rut-avdraget – ytterligare en fördel om man ser till priset. Det här beror på att konkurrensen mellan städföretag är så pass hög i Stockholm och att priserna därigenom sjunkit markant.

Vidare – som en del i detta – så har även de renodlade städföretagen fått ytterligare konkurrens i Stockholm och detta då de flesta flyttfirmorna i dagsläget även de erbjuder kunderna tjänsten om flyttstädning. Det här är även det en del av konkurrens och utveckling – även flyttföretagen har ökat rejält till antal under senare år och för att att attrahera sina kunder så måste de kunna erbjuda något utöver att bara paketera, bära och transportera möbler och bohag; där kommer således en detalj som flyttstädning in i bilden.

Det finns alltså ett stort urval av lämpliga företag att anlita till ett väldigt förmånligt pris och om man ser att rut-avdraget försvinner eller halveras – så kommer man ändå att i Stockholm kunna få sin flyttstädning ombesörjd utan att plånboken tar allt för mycket skada. En klar fördel som dock i många fall vägs upp av de klara nackdelarna.

Bor man i Stockholm och tvingats in på den skakiga hyresmarknaden där så kommer man onekligen att tvingas till fler flyttar än vad som egentligen får anses som hälsosamt, att kunna få billig flyttstädning är således en väldigt litet plåster på ett öppet sår.

Måste en flyttstädning genomföras?

Hur skulle du själv reagera om du kommer till en ny bostad och upptäcker att denna inte är ordentligt städad? Man vill ju, trots allt, komma till sitt nya boende och känna att man direkt kan börja arbetet med att installera sig och känna sig som hemma, eller hur? Det man ska tänka på vid en flyttstädning är att allt måste ses över – i högre och mindre grad – speciellt viktigt är saker som badrum, kök och vitvaror som ugn, spis och kylskåp. Där krävs det absolut renlighet.

Alla klarar dock inte av att genomföra en korrekt flyttstädning och för dessa personer gäller det då i första hand att man istället anlitar ett företag som tar hand om denna flyttstädning och ser till att allt går till på ett korrekt sätt. Det här kan vara lite svårt att lösa och beror lite på vart man bor – i en mindre stadd kanske det inte finns något specifikt företag som riktat in sig på just detta. Då brukar man få anlita ett vanligt städföretag och kanske få betala en lite högra taxa för arbetet.

Här skiljer sig exempelvis Stockholm sig åt från en mindre stad som exempelvis Mora – i Stockholm finns det nämligen företag som enbart jobbar med just flyttstädning och man kan därför som kund just där ha en väldig fördel. Detta sett rent ekonomiskt dock – man kan nämligen i Stockholm få tag på en firma för sin flyttstädning som är väldigt billig i och med den hårda konkurrensen där.

Undvik att bli lurad på din flyttstädning

Priserna dumpas ju litegrann i och med detta – men frågan är om resultatet blir tillfredställande? Man får ju ofta det som man betalar för och att då välja den absolut billigaste firman för denna flyttstädning kanske inte är det bästa alternativet. Det har nämligen visat sig att det finns väldigt många oseriösa aktörer som rör sig inom denna marknad och bara är ute efter snabba penagr. Du kan alltså ha oturen att anlita ett företag för sin flyttstädning och därefter upptäcka att den är dåligt utförd, eller i värsta fall, inte alls har skett.

Det här gäller generellt över alla branscher i Stockholm och inte bara inom just flyttstädning – överallt där man ser att det finns en marknad kommer också oseriösa företag finnas och vara redo. I Stockholm måste man alltså vara lite mer vaksam då det handlar om att anlita ett företag och detta oavsett om det – som i det här fallet – handlar om flyttstädning eller en uteplats som behöver byggas.

Det finns här några tips som man kan använda sig av för att slippa bli lurad och ett är att be om telefonnummer till tidigare kunder. Detta brukar ge en bra bild av företaget i fråga och är något man som kund kan luta sig emot. Ett samtal till tidigare kunder brukar klargöra en hel del.

Krav på effektivt arbete vid en flyttstädning

En flyttstädning är det moment som sker i slutet på en flytt och den detalj som också är kanske den absolut viktigaste. Det är nämligen en flyttstädning som gör det möjligt för de som köpt bostaden i fråga att snabbt kunna komma på plats och installera si, och om denna har misskötts eller uteblivit – ja, då kommer också deras flytt att bli kraftigt förskjuten och försenad.

Detsamma gäller om vi vänder på frågeställningen och säger att det är du som ska flytta in i lägenhet i centrala Stockholm och vid ankomst ser att det inte genomförts någon flyttstädning – det skulle knappast ge ett bra första intryck till din nya bostad, eller hur?

Att en flyttstädning sker i slutet på en flytt är också den avgörande detaljen i att många väljer att strunta i den, man är i regel tömd på kraft och energi samtidigt som man har sitt fokus på att själv komma in i sin nya bostad. Det blir helt enkelt jobbigt att återvända till den gamla bostaden för att städa och man struntar helt i konsekvenserna som den uteblivna flyttstädningen för med sig.

Det har nämligen inte bara konsekvenser som drabbar de nyinflyttade och deras flytt – nej; i och med att man struntar i en flyttstädning så har faktiskt dessa nya ägare till bostaden rätt att ställa ekonomiska krav på den förre ägaren. Ekonomiska krav som vida kommer att överstiga det alternativ som vi istället föreslår. Nämligen att man tar extern hjälp med sin flyttstädning snarare än att fuska- eller helt strunta i den.

Ta hjälp med flyttstädning i Stockholm

Om man använder sig av ett exempel på hur detta kan fungera i praktiken så kan vi säga att det handlar om dig och att du ska flytta från en lägenhet i centrala Stockholm till en vill i Nacka. Här har du då organiserat allting som rör flytten – du har paketerat dina saker, du har fixat med ett lämpligt fordon och du har engagerat dina vänner för hjälp med bärandet av möbler och bohag.

Då allting är gjort så står du här inför ett val – antingen så återvänder du till ditt gamla boende i centrala Stockholm eller också så ringer du efter ett företag som ombesörjer din flyttstädning. Det som kommer att påverka här är att du redan nu är ute i sista sekunden – det kommer att göra att din flyttstädning blir dyrare.

Bättre hade här varit att du redan på ett tidigt stadium ringt detta företag i Stockholm och kommit överens om tid samt pris – på det sättet hade din flyttstädning blivit billigare. Tipset här är att man i samma stund som man bokar in sin bil också tar kontakt med det företag som ska sköta städningen. I läget du nu befinner dig kommer det att vara mer akut och du kommer inte att ha samma möjlighet att kunna påverka priset – dock så kommer denna summa att bli lägre än de krav du riskerar få från de nya ägarna.

Vill du spara pengar så genomför du antingen din flyttstädning i Stockholm på egen hand – något som naturligtvis blir billigast – eller biter i det sura äpplet och betalar lite extra för extern hjälp. Struntar du i den så kan det bli väldigt kostsamt.

Nedan följer några städfirmor i Stockholm som erbjuder flyttstädning i Stockholm:

Maries Puts & Städ AB
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Ja
Hemsida: https://www.maries.se/
Email: [email protected]
Telefon: 08-86 18 17
Övriga tjänster: Hemstädning, Fönsterputs, Storstädning, Byggstädning m.m.

Kristallrent AB
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Ja
Hemsida: https://www.kristallrent.nu/
Email: [email protected]
Telefon: 0737 84 44 88
Övriga tjänster: Hemstädning, Storstädning, Fönsterputs, Möbeltvätt, Mattvätt, Trappstädning.

Svealand flytt & städ
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Ja
Hemsida: http://totalrent.nu
Email: [email protected]
Telefon: 08-55 92 52 51
Övriga tjänster: Hemstädning, Visningstädning, Storstädning, Fönsterputs, Kontorsstädning.

Julias Städservice AB
Pris: Från 1200 kr
Kvalitetsgaranti: Info saknas
Hemsida: https://renthusstockholm.se/
Email: [email protected]
Telefon: 0769 039 689
Övriga tjänster: Kontorsstädning, Visningsstädning, Fönsterputsning, Hemstädning m.m.

badrumsstädning

Ska du göra flyttstädningen själv - följ ett schema

Att genomföra en flyttstädning ställer höga krav på ett korrekt utförande som dessutom ska ske under en begränsad tid. Lägger man dessutom till det faktum att en flyttstädning ska äga rum i slutet av en flytt då man ofta är tömd på energi och har sitt fokus på den nya bostaden – ja, då förstår man varför så många personer fuskar och missköter denna viktiga detalj. För, att den är viktig råder det inga som helst tvivel om. Man städar ur sin gamla bostad av en anledning och detta för att de nya ägarna ska kunna komma på plats utan att tvingas börja med att ta fram dammsugaren, golvmoppen eller andra städattiraljer. Likväl som man förväntar sig en ren bostad då man själv flyttar så gör även andra det, eller hur?

En flyttstädning gör man för att underlätta och för att visa respekt och det är faktiskt så att den även måste göras. Sköter man den inte så kan man nämligen ställas inför det faktum att man tvingas öppna sin plånbok och betala en retroaktiv ersättning till de som köpt bostaden i fråga; en väsentlig summa som verkligen är onödig att lägga ut. Pengarna kan läggas på betydligt viktigare och roligare saker med en flytt – köpa möbler, inredning etc.

För att man på ett bättre sätt ska kunna sköta en flyttstädning enligt vedertagen standard – det vill säga fylla de krav som ställs – så tänkte vi lista upp några saker som absolut måste göras och som kan vara bra att ha med sig i form av en lista.

Ska du exempelvis flytta från en lägenhet i Stockholm så kan det vara bra att veta vad som ska ske vid en flyttstädning – var du ska börja, i vilken omfattning den ska göras och – helt enkelt - få en tydligare bild av arbetets omfattning. Vi radar upp nedan vad du ska genomföra vid denna flyttstädning i Stockholm.

  • Rengöring av kylskåp – in- och utvändigt.
  • Rengöring av spis – in- och utvändigt och även bakom.
  • Rensning av avlopp och brunnar.
  • Dammning av alla öppna ytor
  • Dammsugning
  • Torkning av alla golv
  • Rengöring av lister och eluttag
  • Fönsterputsning
  • Ordentlig städning av WC och badrum

Där hade vi några av de viktigaste sakerna vid en flyttstädning och detta oavsett om den äger rum i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. En diger lista där varje moment tar väldigt lång tid och som verkligen måste skötas. Ska du på egen hand genomföra denna städning så se till att avsätta mycket tid så att du verkligen hinner med dig; räkna med att det åtminstone tar en halv dag – naturligtvis beroende på hur stor bostaden i Stockholm är också.

Väljer du att leja ut din flyttstädning till ett professionellt företag så se till att vara ute i god tid – då blir det nämligen betydligt billigare än att ringa en städfirma i Stockholm samma dag som den ska äga rum. God planering gäller vi båda fallen således.