Flyttstädning Göteborg | Hitta bäst Pris | Välj rätt firma


Vi listar de bästa företagen för flyttstädning i Göteborg och jämför kvalitet, effektivitet, pris, garantier, mm.

Flyttstädning i Göteborg till bra pris

I Göteborg har man under senare år sett en tydligt trend på bostadsmarknaden och det primära är att det blivit allt dyrare. Priserna har aldrig varit så höga som de i dagsläget är och det ser heller inte ut att komma någon mättnad i denna fråga. Så länge inflyttningen till Göteborg sker i denna takt så kommer priserna att vara fortsatt höga på bostäder och detta egentligen oavsett vart i staden man bor. Prisökningen är nämligen inte enbart exkluderade till förorterna utan de syns överallt och även i förorter som kanske tidigare dragits med ett sämre rykte så har mans ett en markant skillnad.

Den kortfattade förklaringen till detta är förmodligen också den rätta – Göteborg bygger för lite i förhållande till den inflyttning vi nämnde och kommer man inte ikapp med de planerade byggnationerna så kommer det även fortsatt att var en hög nivå gällande kostnaden.

Det vi tänkte titta lite närmare på i detta är dock hur en affär i Göteborg ser ut och hur en sådan skiljer sig från övriga Sverige. I Göteborg så sker nämligen en bostadsaffär väldigt snabbt och där typisk exempel på detta är att livslängden på en bostad kan vara ungefär två veckor på Hemnet. Efter dessa veckor sker två visningar varpå en budgivning tar vid och affären avslutas. Snabba ryck som dessutom följs av en snabb in- och utflyttning och det är där många säljare har problem.

Man hinner helt enkelt inte organisera allt vid sin flytt och man får istället ta in extern hjälp. Detta i form av en flyttfirma och en städfirma för den avslutande flyttstädning som alltid måste göras. Kort sagt, det finns vinnare som man inte riktigt tänker på i samband med den explosiva bostadsmarknad vi ser i Göteborg och gällande flyttstädning så blir det ganska naturligt att man tar hjälp.

Bättre flyttstädning i Göteborg

Det kostar inte så mycket att anlita en städfirma för sin flyttstädning – tjänster är rut-berättigad – och framförallt så slipper man som privatperson det moment som tar absolut längst tid att göra. En flyttstädning är både krävande fysiskt – allt måste städas – och mentalt – man har redan flyttat ut.

Det fina med att fler väljer en städfirma för sin flyttstädning är att det kommer in mindre klagomål i dagens Göteborg än vad tidigare var fallet. Flyttstädning och misskötsel kring denna var annars tidigare ett ständigt orosmoment och något som ofta skapade en onödig konflikt mellan köpare och säljare i Göteborg. Numera är detta väldig sällsynt och detta helt beroende på att fler väljer professionell hjälp och betalar för sin flyttstädning.

Nedan följer några städfirmor i Göteborg som erbjuder flyttstädning:

Göteborgs städ & service
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Info saknas
Hemsida: https://www.gotss.se/
Email: [email protected]
Telefon: 0737-76 73 23
Övriga tjänster: Hemstädning, Visningsstädning, Storstädning, Fönsterputs. 

Sisjön Städservice AB
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Ja
Hemsida: https://sisjonstad.se/
Email: [email protected]
Telefon: 031 - 79 79 667
Övriga tjänster: Hemstädning, Storstädning.

Eko Städ Göteborg
Pris: Info saknas
Kvalitetsgaranti: Info saknas
Hemsida: http://www.ekostadgoteborg.se/
Email: [email protected]
Telefon: 0762-88 90 78
Övriga tjänster: Hemstäd, Butiksstädning, Restaurangstädning m.m.


Det finns många som haft nytta av det så kallade rut-avdraget och detta kanske framförallt i större städer där man sett att flest väljer att använda sig av denna frikostiga skattesubvention. Det finns helt enkelt ett större behov i Göteborg gällande professionell hjälp med hushållsnära tjänster och primärt så handlar det om att stressade småbarnsfamiljer väljer denna utväg.

Rut-avdraget är välkommet i Göteborg

Kort sagt; en familj i Göteborg där båda föräldrarna arbetar heltid och där det finns småbarn har ofta inte tid att avsätta för städning och anlitar då en städfirma för detta. man gör det för att spara tid och det hela handlar inte om att en familj i Göteborg på något sätt är latare eller sämre på att städa än vad fallet är för en familj av motsvarande storlek i en annan, mindre stad. Sitter man – som exempel på detta – i upp till två timmar i tunnelbana, på en buss eller i en bilkö – ja, då är det också två timmar som försvinner och som inte kommer tillbaka.

Högkvalitativ flyttstädning i Göteborg

Rut-avdraget har således varit en väldigt välkommen gäst i Göteborg och detta gäller inte enbart den hemstädning vi ovan berört; nej, det finns även ett annat område där denna skattesubvention visat sig vara ytterst välkommen och detta inom flyttbranschen. Det sker väldigt många dagliga flyttar i Göteborg och gemensamt vid dessa – och vid flyttar i övriga Sverige – är att man alltid måste genomföra en flyttstädning.

Skillnaden mellan Göteborg och övriga Sverige gällande denna flyttstädning är att det är betydligt vanligare att man i den förstnämnda staden anlitar professionell hjälp i form av en städfirma och där man alltså väljer att göra detta med sitt rut-avdrag. En flyttstädning i Göteborg sker alltså i många fall av proffs och där privatpersonen drar av halva arbetskostnaden för jobbet på sin deklaration och får summan tillbaka på sitt skattekonto.

Här kan vi direkt säga att det skett en otrolig förändring; det är väldigt få som i dagsläget klagar gällande flyttstädning och kvaliteten vid sådana har höjts otroligt mycket i Göteborg. Det här gör att vi verkligen rekommenderar denna lösning även om man ska flytta i en mindre stad. Kort sagt; slipp onödiga konflikter med den som köpt din bostad – ta professionell hjälp med din flyttstädning och använd ditt rut-avdrag för tjänsten.