Få en make-over av bostaden innan fotografering och visning


Är det så att du ska till att sälja din bostad? Du vet väl att det är vissa saker som du kan behöva göra med din bostad innan du får det pris som du önskar för den. Om du har sett att andra bostäder i dina grannkvarter har sålts till ett visst pris och du också vill ha det priset, är det viktigt att du ser till att bostaden visar på en viss nivå. Här tar vi upp någa tänkbara åtgärder som du kan behöva utföra innan du får bostaden såld till det pris som du önskar.

En lägenhet

1. Renovering av slitna ytor

Om du har någon sliten tapet, eller slitna golv kan det vara en bra idé att renoverta just det som är slitet. Har du slitna trägolv, kan de se ut som nya om du slipar om dem. Då får du nya fina trägolv. De blir som nya.

2. Badrumsrenovering

har du ett slitet badrum kanske du bör renovera om hela badrummet. Sådant inverkar verkligen på priset om badrummet är gammalmodigt och utslitet. Då kan du se på badrumsrenoveringen som en investering.

3. Köksrenovering

På samma sätt är det med köket, om det har fula väggar, omoderna köksskåp, gamla vitvaror. Då kan du på samma sätt se det som en investering om du renoverar köket. Tänk bara på att renovera både kök och badrum så att de som kommer och tittar på bostaden inte studsar tillbaka för att hantverkaren har gått bananas med färgerna. Med andra ord; måla i en ganska allmän färg, som de flesta gillar, till exempel grått, beige eller i vitt. Det är återhållna färger som de flesta kan tolerera.

4. Visningsstädning

Om du däremot har en relativt nyss renoverad bostad och kanske inte behöver en renovering av rum, kök eller badrum, så kan du i stället se till att allt är riktigt, riktigt snyggt, rent och städat. Är det så, då tycker de flesta om bostaden och den tar sig från sin bästa sida.

Få din bostad visa sig från sin bästa sida

En visningsstädning innebär bland annat att du får fönster rengjorda, alla hyllor avdammade, mattorna piskade så att allt är genomstädat, rent och snyggt, så att din bostad helt enkelt tar sig från sin allra bästa sida, vilket du ju vill för att den som kommer och tittar ska känna att de vill flytta in i den. Läs mer här.

12 Dec 2018