Ditt avlopp ska inte få sätta stopp


Ordet VVS låter bekant men något du aldrig behövt reflektera över förrän du står hjälplös vid en stinkande vask med stopp i avloppet. VVS-installatör = hjälte!

Ett stopp i avloppet kommer med största sannolikhet som en oväntad och otrevlig överraskning. Då är det är en fördel att hjälpen finns lätt tillgänglig för flertalet kategorier av kunder, såväl för den privata bostaden som för fastighetsägaren och bostadsrättsföreningen.

Ytterligare en fördel för det akuta behovet av hjälp är att uppdragets storlek inte har någon betydelse när du vänder dig till en seriös VVS-firma. Prioriteringen ska vara att hjälpa kunden. Den ansträngning som krävs av dig kan vara så liten som ett ifyllt formulär. I gengäld kommer information och ett offertförslag. Säg bara ja, så har du snart fått den hjälp du behöver med att lösa upp stopp i avloppet.

Stopp i avlopp ska inte ge dig huvudvärk

Ett plötsligt stopp i avloppet kräver sin lösning, bokstavligt talat. För att bespara dig själv onödig energi och många svordomar, samt en ettrig huvudvärk, finns tjänster som innefattar allt från felsökning till reparation. Rör och VVS behöver underhållas. Man brukar rekommendera att de rensas var tionde år, det är dessutom snällt mot plånboken i längden att följa dessa rekommendationer.

En bra lösning för att förebygga ditt stopp i avloppet är att utföra stamspolning som regelbundet underhåll av rören. Stamspolning kräver dock planering. Behovet går att bedöma utifrån tecken som uppvisas, såsom en bubblande diskho, långsam avrinning, översvämning, dålig lukt, etcetera.

8 Sep 2022