Dags att flytta från bostaden


När tiden är kommen att flytta är det ofta med blandade känslor man lämnar den gamla bostaden. Det ska bli skönt att flytta till något nytt och fräscht och börja ett nytt kapitel i livet. Det man lämnar ju också något som man har upplevt massor i. Det känns konstigt att se bostaden tömmas och packas ner. Men var det inte något jag har glömt? Flyttstädningen! När man är helt slut fysiskt och mentalt efter flytten är det dags för riktig storstädning.

Men lugn, det finns hjälp att få. Betala ett städproffs för att städa det gamla boendet. 

Anlita en seriös städfirma

Det är fler och fler som tar hjälp av en städfirma med städningen. Det är inte alla som rent fysiskt klarar av att städa på grund av ålder eller olika åkommor. Men många har helt enkelt inte tiden att städa varje vecka. Vardagarna är fyllda med arbete, aktiviteter eller att ta hand om barnen. Och när helgen kommer vill man ta igen sig och göra något annat än att städa.

Men var noga med att kolla upp firman så den är seriös och har rätt villkor. Anlita aldrig svart städhjälp. Exemplen är många på människor som blivit lurade eller till och med bestulna. Det är mycket enkelt att boka in en flyttstädning. Ange bostadens boyta och bestäm datum.

RUT-avdrag

Det går också att använda RUT-avdraget på hushållsnära tjänster där städning ingår. Det innebär att man får dra av 50 % på arbetskostnaden. Enda kriterierna är att man är över 18 år. För personer över 65 år är summan per år 50 000 kr per år och för personer under 65 gäller 25 000 kr per år. Städfirman anmäler själv till skatteverket och den nya summan står direkt på fakturan. Enklare kan det inte bli.

Flyttstädning av städfirma

Det rekommenderas att låta en städfirma sköta det mycket noggranna flyttstädningen. En flyttstädning är inte som vilken städning som helst. Det är reglerad och kontrolleras noggrant av mäklare och hyresvärdar. Är den inte godkänd så kommer man få betala en städfirma som får städa istället. 

Det är tryggt att anlita städhjälp. Man får garantier och alla försäkringar som behövs. När det gäller flyttstädning städas bostaden systematiskt enligt ett checklista så inget missas. Städaren har full kunskap om vad som ska ingå i en flyttstädning. Skulle det vara något problem med städningen tar städfirman den kontakten med mäklare eller hyresvärden.

Bor du Gävle? Det finns många aktörer som har specialiserat sin på flyttstädning i Gävle.

28 May 2019