Byggstädning Stockholm - frågor & svar


Många tänker på vad som ska genomföras innan en renovering - och givetvis under densamma. Få lämnar emellertid en tanke på vad som måste ske efter att en renovering har skett. För att kunna genomföra en besiktning och för att kunna börja använda det rum där en renovering har utförts så måste en byggstädning i Stockholm ske.

En byggstädning i Stockholm sätter pricken över i:et och blir det sista du gör innan du börjar installera dig. Här nedan går vi igenom lite mer kring detta genom att svara på några vanliga frågor som ser ut som följer:

Kan jag genomföra en byggstädning i Stockholm på egen hand?

Ja, men var beredd på att jobba hårt. Det kan handla om en massa bråte som måste bäras undan - och det kan handla om att plocka bort allt från lister, kakel och annat material. Se till att ha tillgång till exempelvis säckar och se till att använda dig av en industriell dammsugare. Din egen kan gå sönder av det finkorniga dammet som kommer av slipning eller sågning - vilket är vanligt i samband med en renovering.

Inkluderas inte en byggstädning i offerten?

Ibland - ibland inte. Vissa byggföretag inkluderar byggstädning i Stockholm i den offert de lämnar - och där man även exempelvis kan ta hjälp med rivning innan projektet börjar. Vill du ha den hjälpen så måste du också säkerställa att det finns med i avtalet. Du kan inte begära att byggföretaget ska genomföra en byggstädning ner på detaljnivå. De plockar undan det värsta, men inte mer än så.

Kan jag anlita en städfirma för en byggstädning i Stockholm?

Ja, vissa städföretag erbjuder professionell byggstädning som utförs med hjälp av rätt utrustning och med ett tillvägagångssätt som borgar för effektivitet. Mycket av tanken med detta är att skapa en enkel inflyttning för dig, samtidigt som också en besiktningsman kan utföra sitt jobb på ett korrekt sätt. Kostnaden för en byggstädning i Stockholm kan du påverka i positiv riktning genom att använda ditt Rut-avdrag och dra av 50 % av den totala kostnaden. Vi skulle verkligen rekommendera den lösningen!

Ta reda på mer om byggstädning i Stockholm genom att besöka: sverenta.se

16 Jan 2024