Boka in en byggstädning efter din renovering


Att renovera i dagsläget för med sig väldigt många fördelar. Dels så får man naturligtvis till den nödvändiga förändringen man önskat och som ibland är nödvändig och dessutom så finns det i en renovering även en klar ekonomisk uppsida idag. Detta genom att man kan använda sig av det så kallade rot-avdraget och där man som privatperson kan anlita en professionell yrkesman, låta denna genomföra det planerade projektet och där man sedan drar av 30% av det totala beloppet för arbetskostnaden på skatten.

Generöst och väldigt välanvänt har det visat sig. Rot-avdraget har förverkligat många drömmar och detta särskilt om man ser till personer boende i våra större svenska städer. Något som kan förklaras av tre saker, dels så bor det flest människor i Stockholm, dels så finns det en chans att göra en god ekonomisk vinst genom att renovera innan en försäljning. Som nummer tre så kan vi nämna att många renoverar efter ett bostadsköp i Stockholm och att man gör det av den enkla anledningen att man vill sätta sin egen prägel på det.

Oavsett vilken anledning man har till att använda rot-avdraget för sin renovering så tänkte vi komma med ett tips här. Rot-avdraget har nämligen en ”kusin” – ett avdrag som är möjligt att göra för hushållsnära tjänster och där man kan anlita en städfirma för exempelvis hemstädning och dra av 50% av den totala arbetskostnaden med ett årligt tak om 25.000 kronor/person.

En man dammsuger byggplatsen

Använd rut-avdraget för din byggstädning

Vart vill vi komma? Jo, att man använder sig av båda dessa avdrag i samband med sin renovering i Stockholm. Det vill säga; rot-avdraget använder man för sin hantverkare och rut-avdraget använder man för sin byggstädning. En byggstädning som många glömmer, men som ofta kräver en professionell hand.

Det krävs speciella maskiner för exempelvis byggdamm och många privatpersoner som genomfört sin byggstädning på egen hand har bittert fått erfara att A) dammsugaren går sönder och B) att det flera år efter att denna byggstädning avslutats fortfarande kan hittas damm, spån och annat som härrör från renoveringen i fråga.

Kort sagt: en renovering ska alltid följas av en byggstädning och då dessa båda kommer med ett så generöst avdrag som idag så är det inte mycket att fundera på. Ta professionell hjälp!

Läs mer om byggstädning här: www.byggstädningstockholm.biz.

25 May 2016