Behöver du flyttstädning i Norrköping?


Ska du flytta i Norrköping? Eller ska du flytta dit, eller från Norrköping? I vilket fall kanske du behöver få tag i en städfirma som kan utföra din flyttstädning i Norrköping? Det är många saker som man måste ta hand om vid en flytt; packning, skruva isär möbler, transportera dem, få nycklar, lämna över nycklar och mycket mer. Och sedan dessutom ordna med den noggranna flyttstädningen, kan göra att det blir mer än nog.

Vill man slippa ett momtent kan man anlita en städfirma som kan komma och ta hand om flyttstädningen åt en. Då är det mycket viktigt att välja någon som tar ansvar för flyttstädningen och till exempel kan ge garantier på att hyresvärd eller bostadsägare ska bli nöjda efter att man har lämnat bostaden. Här ger vi några viktiga kriterier att leta efter när man vill hitta en bra städfirma.

Flyttkartonger och personliga saker som ligger på golvet

1. F-skattsedel för Rut-avdrag

Det är ett måste att städfirman har F-skattsedel för att kunderna ska kunna göra Rut-avdrag för arbetet och få ner arbetskostnaden. Annars måste man som kund, betala arbetsgivaravgifter och skatt för den som kommer och arbetar hemma hos en. Och det vill sällan kunderna. Se därför alltid till att anlita en firma med F-skattsedel.

2. Garantier på flyttstädningen

Får man garantier på en flyttstädning, är det lättare att anlita dem, eftersom man då kan lita på att de städar på sätt som gör rättvisa till flyttstädningen. Garantier ser också till så att du kan lita på städfirman. Skulle hyresvärd eller någon annan vara missnöjd med städningen så kommer de och städar tills den blir godkänd.

3. Miljövänlig rengöring

Det är viktigt att alla aktörer tar hänsyn till miljön när de städar. Som kund kan man därmed tvinga städfirmorna att arbeta endast med miljövänliga redskap och medel genom att endast välja dem som använder sig av sådana metoder. Vet man att städfirman använder miljövänliga alternativ så kan man vara trygg med den städfirman.

4. Kollektivavtal för personalen

Om man är ansvarsfull så kan man anlita firmor som har kollektivavtal, och därmed tar ansvar för personalen. Ett riktigt ansvar för personalen är bland annat att ha kollektivavtal så att de får riktig sjuklön när de är sjuka, får riktig pension när de är gamla och inte orkar städa längre. Vill man ta ansvar och se till så att alla firmor gör så, kan man konsekvent endast anlita firmor som har kollektivavtal. På så sätt visar man vad kunderna tycker är viktigt.

14 Mar 2020