Även allmänna platser kan behöva städas


Är det någon som tänker på att allmänna platser är smutsiga? Oftast inte. Varför inte det? Oftast för att de inte är det. Har du någonsin tänkt på att någon faktiskt går till en plats som det lokala torget, cykelbanan, kommunalhuset eller det närmaste parkeringshuset och städar där? Förmodligen hade du märkt det hela, om någon INTE hade gått dit och städat det. Ofta är det när något inte utförs som man märker att det annars görs i vanliga fall.

En pojke städar ute

Då märker du om något blir utfört – eller inte

Skulle till exempelvis sophämtarna inte hämta soporna en vecka skulle alla som är vana vid att soporna alltid bärs iväg och fraktas till rätt ställe, märka av det. På samma sätt är det med städningen. Man märker inte av städningen förrän den uteblir. Så har du inte märkt att det närmaste garagetet faktiskt städas, är det förmodligen på det sättet att en eller flera städare faktiskt håller utrymmet städat. Vem är det som städar den typen av allmänna utrymmen? Bara i Stockholm finns det 1.500 städfirmor som kan bidra till en städning av garage, trapphus, offentliga platser och andra gemensamma utrymmen.

Hur är det då att arbeta med denna typ av arbete?

Det är inte så annorlunda att arbeta med städning av en lokal inomhus, som att städning av en plats utomhus. Det är samma slags arbetsuppgift att plocka bort sopor, tömma sopkorgar och rengöra golvytor. Det som är annorlunda är de maskiner som används för utomhusstädning. En städmaskin som används i ett garage bör vara annorlunda och grövre än en stärdmaskin som används inomhus. För den som arbetar med städmaskinen, är det samma slags arbetsuppgift och spelar för den personen ingen roll om arbetet sker inomhus eller utomhus.

För kunderna spelar städningen stor roll

Även om städningen inte blir så annorlunda om den sker inom- som utomhus, spelar det stor roll för kunderna som använder sig av garaget. Att få köra in sin bil i ett välstädat garage, ger en bättre upplevelse för kunden. För honom, eller henne blir garaget ett tryggt och trevligt ställe som hen gärna återkommer till, om det är städat och väl upplyst. Ett garage som däremot är smutsigt och oupplyst kan vara en otäck plats och ett ställe som man gärna undviker i framtiden. Så har man en affär, och vill att kunderna ska köpa många varor, bör man hålla sig med ett snyggt och rent garage, där kunderna kan parkera sina bilar och gilla platsen.

9 Jul 2018