Alla kan inte städa


Det är inte alla som kan städa, även om man lätt tänker att det kan väl alla. Det är inte alltid man har kunskapen och tekniken för att kunna städa hemma. Det  krävs att man har kunskap om vilka medel som är rätta för de olika inredningarna vi har hemma.

Moppa golvet

Du måste använda rätt medel mot skadedjuren

Vet man inte vilka medel som tar bort vissa sorts bakterier, kan man i värsta fall bli sjuk då bakterier gror hemma i hörn och vrån. Man kan även hålla skadedjur borta med rätt sorts städning. Det har dessvärre blivit allt vanligare att vi får med oss skadedjur från resor utomlands. Till exempel ska man aldrig låta en resväska ligga öppen under en säng på hotellet där man tillbringar sin semester.

Man ska heller inte hänga in kläderna. Det bästa stället för en semesterväska är att låta den ligga på en bänk i rummet och låta alla kläder ligga kvar i d en under semestern. Stäng resväskan när du har tagit ut det du behöver. På det sättet kan du förhindra till exempel vägglöss från att komma hem med dig. Vägglöss är egentligen ofarliga, men de kan skapa onödigt obehag.

Få bort alla silverfiskar

Det är också ett sätt att inte få skadedjur hemma, som till exempel silverfiskar, som också de är ofarliga, men kan skapa obehag för dem som råkar få dem hemma. Städar man regelbundet hemma kan man undvika alla slags skadedjur från att få fäste. Men vem hinner det? Även om man kanske hinner ta några tag med dammsugaren blir det endast en städning på ytan.

Detta ingår i en hemstädning som du får från ett städföretag

Badrum: 

Rengöring av handfat, dusch, badkar och toalettstol

Kök: 

Avtorkning av disk- och arbetsbänkar, köks- och garderobsdörrar

Alla rum: 

Dammtorkning av inredningen, dammsugning av golv och våttorkning

Detta måste till för att hålla skadedjur borta

Allt detta är något som behöver göras hemma för att veta att man kan hålla skadedjuren borta. Många vet inte vilken sorts städning som krävs för att verkligen ha ett rent hem. Om man inte själv hinner, kan man anlita en professionell städfirma som gärna gör det åt en. Var hittar man en som är bra och trevlig städare?

Googla hemstädning i den ort där du bor

Känner man inte till någon på rak arm kan man alltid googla hemstädning Jönköping, om det är där man bor. Annars googlar du hemstädning och sedan ortsnamnen där du bor. Du kan be om en kostnadsfri offert så du vet vilka priser som de erbjuder. Sedan kan du till och med få en billigare hemstädning innan ni bestämmer er för en varaktig städning av ditt hem. Minns att du kan få dra av RUT-tjänster om du äger din bostad. Då kan du få maximalt 25.000 kronor per år och per person. Många företag drar av det direkt så du slipper hantera ansökningsblanketter. Bra, eller hur?

22 Feb 2018