75.000 kronor i Rut-avdrag


I höstas röstade riskdagen igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019. Bland många andra reformer, som mycket handlar om att det ska bli fler poliser, sänkta skatter för arbetstagare, sänkt skatt på bensin ska nu avdragen öka för hushållsnära tjänster, så kallade Rut-tjänster med det tredubbla. Istället för att kunna dra av som högst 25.000 kronor på ett år och per person, om man är under 65 år, som högst 50.000 för dem som är över 65, ska vi nu istället kunna dra av så mycket som 75.000 kronor per år och per person.

Vi kommer se en ökning av hemstädning

De ökade möjligheterna för avdragen inom Rut-tjänsterna kommer förmodligen att leda till en ökad användning av de hushållsnära tjänster som hittills har varit som mest populär, nämligen hemstädningen. Bara under 2017 gjordes det över 1 miljard kronor i avdrag för hemstädning, enligt Skatteverket. Vi har ännu inte sett någon avmattning i efterfrågan av hemstädningstjänster varken i Stockholm, eller i någon annan av landets storstäder. Förmodligen kommer hemstädning även i framtiden att vara lika populär och troligtvis kommer efterfrågan också öka. Vi är stressade vuxna som arbetar hårt, och ingen har längre lust att stanna hemma och sköta om städningen hemma. Därför tror vi att efterfrågan på hemstädning troligtvis kommer att öka.

Fler aktörer på marknaden

Med ökad efterfrågan kommer vi troligen att se fler aktörer av hemstädning på marknaden som konkurrerar om jobben. Och troligen kommer det att finnas en marknad för åtminstone (och förhoppningsvis) seriösa aktörer som arbetar med allt som har med hushållsnära tjänster. Dessutom är hemstädning bland det enklaste sättet att få bland annat studieomotiverade unga i arbete, plus de som är nya i landet och inte kan svenska så bra. Ju snabbare som de kommer in i arbete, desto bättre för samhällsekonomin.

Förhoppningsvis fler rena och städade hem

Allt detta leder förhoppsningsvis och följdriktigt till fler städade och rena hem. Tänk att få komma hem, på fredag kväll och utmattad mötas av ett rent och städat hem. I stället för att dra på dig diskhandskar och ställa till med en veckostädning, får du allt erverat av en hemstädning som gör dig glad över att komma hem. Du slipper tjata på maken, eller makan, sambon eller barnen för att de ska sätta igång att städa sina rum. Relationen i familjen och mellan makar och sambor kommer att bli bättre. Därför uppmanar vi alla att anlita hemstädning. Här kan du anlita en hemstädning i Nacka, om du vill. Läs mer: http://www.hemstädningnacka.se.

17 Mar 2019