StädTips

Smarta städtips från proffs på städning

Städblogg - allt om städning

Varför städa hemma?

19 apr 2019

Tillhör du den grupp med människor som inte gillar att städa? Du är inte på något sätt ensam om att inte gilla att städa. De flesta människor gillar inte att städa. Det tar tid, det är tråkigt och man blir trött på det. Ofta blir det dessutom mer stökigt att av städa, än innan man började städa. Så då kanske man behöver få anlita någon som kommer och gör det där jobbet. Men om man ska anlita någon som kommer hem till en och städar – hur ska man välja någon som är bra på städning? Här går vi igenom några viktiga saker som man behöver tänka på och jämföra innan man bestämmer sig.

1. Goda referenser

Man kan börja med att googla "hemstädning Östermalm" om det är på Östermalm som man önskar sig hemstädningen. Annars skriver man in den ort där man önskar sig hemstädning på Googles sökruta. När du sedan har fått några förslag på städfirmor på Östermalm, kan du sedan ta kontakt och be om offert och referenser. Sedan är det viktigt att kontrollera referenserna. Sedan kan du även kontrollera om de finns omnämnda på någon omdömessajt som till exempel reco.se, yelp.se elle liknande.

2. Pålitlig städfirma

Om du väljer en städfirma som har goda referenser och ändå inte känner dug säker på vilken städfirma som du vill anlita, kan du alltid ta kontakt med Skatteverket, eller Kronofogden. Skulle det vara så att de itne betalar in sina skatter och avgifter eller står på ruinens brant kan det kännas motvilligt att anlita en sådan städfirma.

3. F-skattsedel

Det är viktigt att anlita en städfirma som har Fskattsedel. Det är av största vikt för att du ska få dra av på Rut-avdraget. Annars blir avdraget ogiltigt. Utan att städfirman har F-skattsedel, anses du vara arbetsgivare och kan blir skyldig att betala arbetsgivaravgifter, och det vill man sällan göra då de är mycket stora.

4. Nöjd-kund-garanti

Om du hittar en städfirma som ger dig nöjd-kund-garanti, är det lättare att välja den städfirman, då de ser till att arbeta tills du som kund är nöjd med städningen. Är du inte nöjd med städningen bör de städa tills det är till belåtenhet.

Att ägna sin helg åt städning kan kännas onödigt när det finns så många andra saker som man kan vilja och behöva göra än att ägna tiden åt att dubbelarbeta hemma. Läs mer här om en pålitlig städfirma: https://www.kontorsstädningöstermalm.se.

Rena fönster till våren

12 apr 2019

Rena fönster ger hela boendet ett renare, fräaschare och ljusare intryck. På samma sätt som smutsiga fönster ger ett trist intryck. Nu när ljuset har kommit tillbaka efter en lång och mörk vinter vill man få ljuset i rummen igen och kunna titta ut genom rena och fräscha fönster.

Tycker du det är tråkigt, jobbigt och tidskrävande att putsa fönster? Du är inte direkt ensam om det. Lösningen är att anlita ett städbolag för fönsterputningen. Kontakta gärna olika aktörerer och be om offerter. Glöm inte att utnyttja RUT-avdraget vid fönsterputsningen. 

En professionell fönsterputsare har modern och effektiv utrustning och korrekt teknik för att få ett perfekt resultat på kort tid. Du får rena och fräscha fönster utan att lyfta ett finger.

Hur går det till?

När man ber om offert behöver du redogöra för hur många fönster boendet eller lokalen har samt vad det är för sorts fönster. (en- eller flerglasfönster och om det är vändbara fönster med mera). I lägenheter några trappor upp utan vändbara fönster måste man till exempel ha stege eller skylift och då blir det såklart dyrare.

Ju mer information man ger desto bättre blir resultatet. Det enda man behöver göra före ankomst är att rensa runt alla fönsterområden, det vill säga ta bort blommor och annat på fönsterbrädan och ta bort möbler och inredning i direkt anslutning till fönstret.

Det många inte tänker på (eller skyller på) är att man kan putsa fönster i alla väder. Dock kan det vara lite farligt vid hård blåst om man står på en stege. Oavsett väder måste man vara noga med säkerheten när man putsar fönster utvändigt. Professionella fönsterputsare har alltid säkerhetssele och annan säkerhetsutrustning. Du har säkert sett någon gång när skyskrapornas fönster ska putsas. Det är inget för höjdrädda personer.

Använd RUT-avdraget

För alla personer över 18 år så kan man ed fördel använda sig av det oerhört populära RUT-avdraget. Det ger hela 50 % avdrag på arbetskostnaden vilket är extra bra när det gäller fönsterputning då materialkonstnaden nästan är obefintlig. Man kan dra av upp till 25 000 kronor per person och år om man är under 65 år. För personer över 65 är summan 50 000 kronor. De allra flesta aktörerna sköter dessutom all admin med skatteverket och på slutfakturan är det redan avdraget. Smidigare och enklare kan det inte bli. Eller hur?

 

  

 

Tvärtemot vad många tror så går det utmärkt att genomföra en fönsterputs i regn- eller snöväder. 

 

Dessa material bäst att tvätta fönster med

5 apr 2019

Är det dags att putsa fönster? Gjorde du det inte nyss, kanske du tänker, men tidne går snabbt och putsade du dem precis innan jul, är det dags på nytt. Hur ofta man bör tvätta fönster, beror på till exempel hur nära du bor en motorväg, om du bor på landet eller mitt i storstaden, om du bor på bottenvåningen, eller högt uppe i ett flerfarmiljshus, om du bor i villa eller radhus i ett område där trafiken inte är så tät. Bor man på landet, i en villa, kan man behöva rengöra fönster endast två gånger per år; på vintern och en gång på sommaren. Bor man i Stockholm, behöver man tvätta dem säkert minst en gång i kvartalet.

Dessa material är bäst tvätta fönster med

Du behöver:

2 hinkar med vatten

Lite diskmedel eller såpa

2 rena trasor

1 fönsterskrapa

Fyll den ena hinken med ljummet vatten och lägg i några droppar diskmedel, eller miljövänlig såpa. Ta först en blöt och ren trasa och torka rent hela fönstret. Ta sedan skrapan och för den över fönstret, antingen från vänster till höger och dra den omlott så att det inte bildas en rand av vatten plus rengöringsmedel. Eller så drar du fönsterskrapan längs med fönster uppifrån och ner och likadant tills du har skrapat av hela fönstret. Se upp så att inte rengöringsmedel plus vatten bildar ränder på fönsterglaset.

Den andra hinken är till för resten i fönstret

Till sist tar du den andra hinken, och lägger i lite diskmedel eller miljövänlig såpa. Sedan bör du ta den andra rena trasna och torka av fönsterbåge och fönsterkarm med den andra trasan och skölj den i den andra hinken. Den kommer att bli smutsigare snabbare än hinken som du använder till själva putsningen av fönsterglaset. Om du har en trasa med frotté, kommer du att få med mer av smutsen än om du använder en trasa av bomull. Frottén tar med sig smutsen på ett mer effektivt sätt, så har du frottétrasor kan du med fördel använda den. När du väljer fönsterskrapa, ta en som har en med silikon.

Använd inte medel för fönsterputs

Det är onödigt att använda kemikalier som påstås vara effektiva för fönsterputs. Då är det bättre med vanligt och miljövänligt diskmedel eller såpa. Det som förhindrar ränder på fönster är sättet som du använder fönsterskrapan på. Här är det viktigt att se till att när du tvättar, ser till att ta bort ränderna. Eller så anlitar du proffsen till det jobbet, så kan du göra roligare saker än att bekymra dig över ränder på fönster. 

Ska du flytta från Kungsholmen?

30 mar 2019

Ska du flytta från Kungsholmen och behöver en flyttstädning på Kungsholmen? Då behöver du en pålitlig stäfirma som kommer och utför flyttstädningen åt dig på Kunsgholmen. När det kommer till flyttstädning är det mycket viktigt att allt går rätt till. Om hyresvärden eller nästa bostadsägare kommer och inspekterar bostaden vill de inte se någon smuts någonstans i bostaden. Så här borde en flyttstädning på Kungsholmen gå till.

I alla rum

I alla rum bör för det första alla fönster putsas och vara helt rena. Det får inte finnas ränder kvar på fönstret efter att man har tvättat dem. Även fönsterbrädor, fönsterkarmar och fönsterbågar bör vara helt fria från smuts. Alla element bör vara rena, liksom att de ska vara rengjorda bakom, och utanpå. Alla golv, väggar och tak ska vara rengjorda. Det bör inte finnas fläckar kvar på tapeterna. Alla lister, som golvlister bör vara rena, liksom dörrkarmar, dörrar och ovanpå dörrarna bör man rengöra.

I köket

I köket bör spis, ugn och köksfläkt vara riktigt rena. Även ugnsplåtarna bör vara rena. Alla köksskåp ska rentorkas utanpå, innanför och ovanpå liksom alla köksluckor. Diskbänk och under diskbänken bör vara skinande rent, liksom arbetsbänk. Kyl och frys bör rengöras inuti och alla lösa delar diskade innan de sätts tillbaka. De ska även rengöras utanpå och ovanpå, liksom tömda på sitt innehåll. Finns det mikrovågsugn ska även den vara ren.

I badrummet

I badrummet ska allt porslin vara fläckfritt; toastol och handfat liksoms badkar ska vara rena. Även kranar och duschställ bör vara rena. Sedan bör man torka rent tvättmaskin och torktumlare. Väggar och golv ska vara rengjorda liksom inredning, såsom badrumsskåp och förvaring bör vara helt rena.

Balkong, garge och förråd

Det är lätt att glömma att rengöra även garage, balkong eller altan och förråd. De bör vara tömda och sopas rena och hyllor och eventuell inredning ska torkas rena. Har man trädgård bör den även städas så att det inte finns saker kvar i den.

Viktigt välja rätt städfirma

Eftersom det är viktigt att nästa bostadsägare blir nöjd med flyttstädningen är det viktigt att välja någon städfirma som är noggrann och pålitlig. Ska du få tag i någon sådan är det viktigt att de ger garantier på flyttstädningen och har nöjd-kund-garanti. Då kommer de och rättar till om något inte är accepterat i flyttstädningen. Det är också bra om de har egen ansvarsförsäkring som träder in om något skulle gå sönder i arbetet. Lycka till!

75.000 kronor i Rut-avdrag

17 mar 2019

I höstas röstade riskdagen igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019. Bland många andra reformer, som mycket handlar om att det ska bli fler poliser, sänkta skatter för arbetstagare, sänkt skatt på bensin ska nu avdragen öka för hushållsnära tjänster, så kallade Rut-tjänster med det tredubbla. Istället för att kunna dra av som högst 25.000 kronor på ett år och per person, om man är under 65 år, som högst 50.000 för dem som är över 65, ska vi nu istället kunna dra av så mycket som 75.000 kronor per år och per person.

Vi kommer se en ökning av hemstädning

De ökade möjligheterna för avdragen inom Rut-tjänsterna kommer förmodligen att leda till en ökad användning av de hushållsnära tjänster som hittills har varit som mest populär, nämligen hemstädningen. Bara under 2017 gjordes det över 1 miljard kronor i avdrag för hemstädning, enligt Skatteverket. Vi har ännu inte sett någon avmattning i efterfrågan av hemstädningstjänster varken i Stockholm, eller i någon annan av landets storstäder. Förmodligen kommer hemstädning även i framtiden att vara lika populär och troligtvis kommer efterfrågan också öka. Vi är stressade vuxna som arbetar hårt, och ingen har längre lust att stanna hemma och sköta om städningen hemma. Därför tror vi att efterfrågan på hemstädning troligtvis kommer att öka.

Fler aktörer på marknaden

Med ökad efterfrågan kommer vi troligen att se fler aktörer av hemstädning på marknaden som konkurrerar om jobben. Och troligen kommer det att finnas en marknad för åtminstone (och förhoppningsvis) seriösa aktörer som arbetar med allt som har med hushållsnära tjänster. Dessutom är hemstädning bland det enklaste sättet att få bland annat studieomotiverade unga i arbete, plus de som är nya i landet och inte kan svenska så bra. Ju snabbare som de kommer in i arbete, desto bättre för samhällsekonomin.

Förhoppningsvis fler rena och städade hem

Allt detta leder förhoppsningsvis och följdriktigt till fler städade och rena hem. Tänk att få komma hem, på fredag kväll och utmattad mötas av ett rent och städat hem. I stället för att dra på dig diskhandskar och ställa till med en veckostädning, får du allt erverat av en hemstädning som gör dig glad över att komma hem. Du slipper tjata på maken, eller makan, sambon eller barnen för att de ska sätta igång att städa sina rum. Relationen i familjen och mellan makar och sambor kommer att bli bättre. Därför uppmanar vi alla att anlita hemstädning. Här kan du anlita en hemstädning i Nacka, om du vill. Läs mer: http://www.hemstädningnacka.se.

Så blir trappstädningen billigare

4 mar 2019

Det är mycket vanligt att fastighetsägare köper in trappstädning från ett städföretag för att därigenom kunna hålla det rent och snyggt i entré och trappa. Många gånger kombineras detta även med annan städning men det finns generellt inget krav att man måste beställa flera städtjänster. För dig som kund finns det flera saker att göra för att hålla nere priset på trappstädningen. Följande tips kommer från en städfirma i Gävle. Tips som därmed gör att företaget på lång sikt kan planera in mindre tid för städning vilket därmed påverkar priset. Just detta företag tar betalt per timme men det finns även städfirmor i Gävle som har fasta priser. I dessa fall får man förhandla om priserna om man genomfört en rad åtgärder som därmed förkortat städtiden.

1. Viktigt med riktiga mattor invid dörren

För det första handlar det om att lägga ut skrapmattor i entrén. Generellt stampar de flesta bara av sig den värsta snön eller smutsen när de kommer in i ett trapphus. Det är mycket få som skrapar av skorna lika noga som man gör hemma hos en person. Därmed ställer det även större krav på dessa skrapmattor. Köp en av riktigt bra kvalité för att därigenom minimera smutsen som dras in och som just avgör hur ofta trappstädning behöver genomföras.

2. Använd värmeslingor

För det andra kan värmeslingor användas. Det är ytterst få fastighetsägare som har praktisk och ekonomisk möjlighet att gräva upp utanför entrén för att lägga värmeslingor i marken. I artikeln påtalas att denna fördel främst gäller för de företag som ligger centralt i Gävle. Detta eftersom värmeslingor ligger under marken över hela Stortorget och delar av Drottninggatan.

3. Låt personal använda rätt entré

För de företag som har kontor här ger städfirman tipset att försöka välja rätt entré.Många kontorsbyggnader kring Stortorget har nämligen flera ingångar där en av dessa just är mot torget. Genom att försöka få så många gäster som möjligt via denna ingång kommer även mängden smuts minska rejält.

4. Viktigt med uttag i entrén

En annan punkt som lyfts upp är tillgång på el ute i entrén. Om detta finns kan lätt en dammsugare kopplas in trappstädningen utföras. Men finns det inte kommer entrémattan behöva lyfta ut och skakas vilket tar betydligt längre tid. Dessutom är det mer slitsamt för de som städar.Den sista punkten är att ha en bra belysning i trapphuset. Detta underlättar för det första själva trappstädningen så att det med större säkerhet blir rent. Men framförallt skapar en starkt upplyst trappuppgång en mindre risk för skadegörelse.

Varför drabbas hus av mögel?

20 feb 2019

Mögel är en av många svampsorter som finns naturligt i skog och mark. Det är svamp som förökar sig med hjälp av sporer, precis som den gör naturligt i naturen. Andas man in frisk ren luft med mögelsporer är det inte så farligt, om man inte har befunnit sig i den atmosfären under många månader. Då kan det bli farligt för lungorna. Mögel kan faktiskt sprida sig till våra hus och hem.

Så förökar sig möglet inomhus

Precis som svampar som kräver organiskt material (jord) och syre för att växa till sig behöver mögel som drabbar hus också det. Det är därför som man hittar mögelsporer i källare, i tegelväggar, i trä och puts. Precis som svamparna som förökar sig med sporer, gör möglet det. Det är därför som det inte lönar sig att försöka ge sig på möglet på egen hand. Även om man med blotta ögat skrapar bort möglet på ytan, kommer man inte åt sporerna som inte syns för blotta ögat. För att få bort möglet ordentligt, krävs en saneringsfirma som kommer med speciellt tillverkade rengöringsmedel och avlägsnar det.

Så får du tag i en saneringsfirma

Det är mycket viktigt att få tag i en saneringsfirma om du upptäcker mögel i ditt hus. Möglet och alla sporer måste avlägsnas innan du kan slappna av. Det som en saneringsfirma gör är att man först bygger luftslussar, så att de som bor i huset inte ska få i sig av mögelsporerna, vilka börjar flyga runt när man börjar peta i det. Sedan ser man till att avlägsna alla mögelsporer och sanerar stället som har drabbats. Är det riktigt illa, så att det till exempel har spridit sig till själva huskonstruktionen eller i väggar, måste de riva ut det angripna materialet. Har det då tagit sig in i väggar, måste man avlägsna allt det som är angripet. Sedan kan man bygga nytt när man har tagit bort allt som har angripits av möglet.

Googla "mögelsanering Stockholm"

Om du inte känner till någon firma som kan på sig uppgiften att sanera huset från mögel, bör man googla "mögelsanering Stockholm", eller någon annan ort, där man bor, vill säga, för att få några bra kontaktuppgifter till en firma som utför mögelsanering i Stockholm, eller i någon annan ort där du önskar det. Det är mycket viktigt att göra detta, då ett hus, om det drabbas av mögel, kan bli klassat som obeboeligt om det angriper huskonstruktionen.

Hur ska man tvätta fönster perfekta?

28 jan 2019

Det är inte svårt att få perfekta och rena fönster, om du bara vet hur du ska göra, vilket gäller det mesta här i världen. Det viktigaste som du bör tänka på är inte så mycket vilket rengöringsmedel som du använder. Vissa säger att man absolut måste ha kemikalier som de säljer i affärerna för att det ska bli riktigt rena fönster, men det är bara ett sätt att sälja på dig kemikalier som inte är särskilt miljövänliga, eller bra för dig själv heller att andas in. Därför tycker vi att det bästa som du kan använda dig av är miljövänlgit och väl beprövade medel för att få dina fönster rena.

Vad ska du använda för medel?

Vissa anser att det räcker med att använda vanligt diskmedel för att få fönster rena. Rena blir de, men diskmedel tenderar att lämna efter sig en hinna på fönster som inte är så välkommet, när de torkar. Du kan gott och väl använda vanlig grön såpa, förslagsvis Grummes gröna såpa. Den späder du ut i en liter vatten och 3 droppar grön såpa. Du kan alltid pröva dig fram, tycker du inte att det räcker med 3 droppar på 1 liter vatten, häller du i mer såpa. Allt beror ju på hur smutsiga fönstren är.

Vilka rengöringsredskap behöver du?

Bland det absolut viktigaste som du bör köpa är en riktigt bra fönsterskrapa. Det viktigaste med fönsterskrapan är gummidelen av skrapan. Vill du har riktigt perfekta fönster, bör du köpa en fönsterskrapa i en färghandel. De är ock så tillräckligt breda för att det inte ska bildas rinniga fläckar på fönster. Sedan kan du behöver en kortare fönsterskrapa, för tvätt av mindre fönster. Du kan också med fördel använda denna fönsterskrapa på speglar. Prova så får du se. Du behöver också en liten för vatten- och såpablandningen och en mjuk svamp. Här är det inte så noga, vad det är för en svamp, bara att den är mjuk och inte skrapar fönstrets yta.

Så här gör du

Börja med att blötlägga svampen. Ta den blöta svampen för den över hela fönstret och på särskilt smutsiga fläckar tar du flera gånger. Doppa svampen i vatten/såpablandningen om du behöver det. När sedan hela fönstret är rent, tar du fönsterskrapan och börjar uppifrån och går ner. Här är det viktigt att du tar med hela tag över fönstret i ett enda svep. Annars blir det rinnande fläckar på fönstret. Antingen tar du hela fönstret horisontellt och sedan tar med fönsterskrapan omlott över det första taget, eller så drar du först över hela fönstret (på bredden) och sedan avslutar du taget med fönsterskrapan och drar lodrätt ner för, förslagsvis högra sidan på fönstret. Sedan gör du likadant med nästa tag, men tar det omlott taget med fönsterskrapan så att det inte blir rinnande fläckar på fönstret.

Du behöver alltså:

1 hink

1 mjuk svamp

1 fönsterskrapa

1 trasa

Grumme grön såpa

Tyckte du det var svårt? Du kan även anlita en städfirma som kommer och gör detta åt dig. Särskilt viktigt är det att fönster är rena när det är dags att flyttstäda. Lycka till!

Med städmaskin blir det rent

11 jan 2019

Stora golvytor blir smutsiga och det är ett tungt och tidskrävande arbete att försöka det hålla rent. Speciellt när många vistas på dessa. På offentliga platser och på företag är man beroende av hjälpmedel i form av kraftfulla maskiner. 

Det finns idag ett stort antal kraftiga städmaskiner med olika användningsområden. Det finns maskiner för alla behov och önskemål. Utvecklingen har snabbt och de har en överlägsen effektivitet jämför att göra det för hand som även är slitigt med hög skaderisk. De klarar allt från kontorsstädning till industrimiljöer och sjukhusmiljöer med kliniskt höga krav. 

Rengöring med städmaskin

Det finns städmaskiner för det mesta, för att nämna några så finns det skur- och polermaskiner, sopmaskiner, damm- och våtdammsugare, gatusopmaskiner och mindre städmaskiner för både mjuka och hårda golvytor. Tennant, Lindhaus och JUMA är några riktigt bra aktörer på marknaden. Det blir helt enkelt en mer hygienisk miljö med en modern städmaskinoch sparar städarens kroppar.

Golvvård

Hårt smutsade golv är svåra att göra rena men en modern städmaskin blir det betydligt enklare och bättre reultat. Maskinerna lägger effektivt ut vätska som skuras med borstar, därefter sugs det smutsiga vattnet effektivt upp i maskinen.

Istället för starka kemikalier som tidigare var nödvändigt används vanligt kranvetten som laddas plus/minus och ett filter syresätter sedan vattnet med miljontals små bubblor som rengör effektivt och miljövänligt. Vissa modeller har även polermöjlighet för att polera upp glansiga golv och göra dessa som nya.

Det finns även väldigt effektiva proffs- och industridammsugare med eller utan skurdel som är helt överlägsna våra dammsugare i våra hem. 

Sopmaskiner för utomhusbruk

För rengöring av områden utomhus har även där utvecklingen skenat och det finns idag oerhört effektiva städmaskiner. Vissa maskiner maler sönder skräpet i maskinen till en tredjedel av den ursprungliga volymen. Vilket gör att man inte måste tömma den hela tiden och kan städa större områden mycket snabbare. 

Det finns även ett antal batteridrivna utomhus dammsugare på marknaden. De har kraftiga batterier som klarar 8-16 timmars städning har har en väldigt låg ljudnivå.  Dessa är kraftiga och stryktåliga och är byggda i rostfritt stål och icke-korroderande material för att klara slitage samt tåla väder och vind.  

Miljövänlig städning

De moderna städmaskiner har unika rengöringssystem (Ech2O-systemet, FaST- och Orbio-teknologierna) som där kemikalierna som används reducerats kraftigt eller som i vissa fall helt utesluts. Du kan alltså förbättra arbetsmiljön och samtidigt vårda vår gemensamma miljö.

Läs mer om städmaskiner och olika städtekniker här: www.sorma.se.

Se till att gästerna får ett bra intryck av fastigheten

4 jan 2019

Har du gått i ett riktigt smutsigt trapphus någon gång? Kanske du bör åka ut till någon av de många förorterna till Stockholm, Götborg eller Malmö för att hitta ett riktigt slitet och smutsigt trapphus? Den som en gång har varit i ett sådant, kommer nog inte att glömma den känsla av förfall och misär som ett fult, slitet och smutsigt trapphus ger. Man kan få känslan av att gud har glömt fastigheten och de stackars människor som bor där. Ett fult, slitet och smutsigt trapphus gör att man dömer både området och de människor som bor där och man blir misstänksam att de som bor så, inte är hederliga människor. Sedan undrar man vad det är för fel på hyresvärden eller fastighetsägaren som låter människor bo i sådana fula, slitna och smutsiga trapphus. Är människor inte värda ett rent trapphus?

Anlita en städfirma som kommer och städar trapphuset

Då är motsatsen så mycekt bättre; kommer man till ett trapphus som är fint, rent och städat, får man respekt för den hyresvärd eller fastighetsägare som låter sina hyresgäster bo i ett så fint och städat trapphus. Man får intrycket av en hyresvärd, eller fastighetsägare som bryr sig om sina hyresgäster. De som besöker de bostäderna i det området får en respekt för området och dömer inte ut de stackare som bor där. Det är ju en hel del smuts som kommer in utifrån. Alla som har trampat runt i lera, sand och snö och slask, tar in allt det som är utanför. Till sist när 50-tals boende har gått in och ut under en enda dag, är det till sist riktigt smutsigt. Då bör man städa trapphuset.

Så ska ett trapphus städas

För det första bör man sopa alla trappsteg ordentligt. Sedan tar man en trasa och rengöringsmedel och får bort alla fula tumavtryck och torkar bort all smuts på handtag till dörren och trappans ledstänger. Sedan moppar man alla trapporna, steg för steg. Bäst är det att börja uppifrån och gå nerför alla trappsteg och torka med moppen varje trappsteg skilt för sig. Detta bör göras minst en gång i veckan, beroende på hur många det är som använder sig av trapphuset. Finns det dessutom en hiss i fastigheten bör man alltid rengöra hela hissen en gång i veckan. Då bör man alltid torka av hisspegeln om det finns en sådan där. En gång i månaden bör man dessutom torka rent väggarna i trapphuset. Fortsätt läsa mer här om trapphusstädning i Stockholm.

Få en make-over av bostaden innan fotografering och visning

12 dec 2018

Är det så att du ska till att sälja din bostad? Du vet väl att det är vissa saker som du kan behöva göra med din bostad innan du får det pris som du önskar för den. Om du har sett att andra bostäder i dina grannkvarter har sålts till ett visst pris och du också vill ha det priset, är det viktigt att du ser till att bostaden visar på en viss nivå. Här tar vi upp någa tänkbara åtgärder som du kan behöva utföra innan du får bostaden såld till det pris som du önskar.

1. Renovering av slitna ytor

Om du har någon sliten tapet, eller slitna golv kan det vara en bra idé att renoverta just det som är slitet. Har du slitna trägolv, kan de se ut som nya om du slipar om dem. Då får du nya fina trägolv. De blir som nya.

2. Badrumsrenovering

har du ett slitet badrum kanske du bör renovera om hela badrummet. Sådant inverkar verkligen på priset om badrummet är gammalmodigt och utslitet. Då kan du se på badrumsrenoveringen som en investering.

3. Köksrenovering

På samma sätt är det med köket, om det har fula väggar, omoderna köksskåp, gamla vitvaror. Då kan du på samma sätt se det som en investering om du renoverar köket. Tänk bara på att renovera både kök och badrum så att de som kommer och tittar på bostaden inte studsar tillbaka för att hantverkaren har gått bananas med färgerna. Med andra ord; måla i en ganska allmän färg, som de flesta gillar, till exempel grått, beige eller i vitt. Det är återhållna färger som de flesta kan tolerera.

4. Visningsstädning

Om du däremot har en relativt nyss renoverad bostad och kanske inte behöver en renovering av rum, kök eller badrum, så kan du i stället se till att allt är riktigt, riktigt snyggt, rent och städat. Är det så, då tycker de flesta om bostaden och den tar sig från sin bästa sida.

Få din bostad visa sig från sin bästa sida

En visningsstädning innebär bland annat att du får fönster rengjorda, alla hyllor avdammade, mattorna piskade så att allt är genomstädat, rent och snyggt, så att din bostad helt enkelt tar sig från sin allra bästa sida, vilket du ju vill för att den som kommer och tittar ska känna att de vill flytta in i den. Läs mer här.

Varför ska kunderna välja ditt städföretag?

30 nov 2018

Om man inte syns så finns man inte. Det är en viktig läropeng att ta med sig. Likaså kan man även säga att det är en fördel att vara först med någonting. Företag kan inte förlita sig på att kunderna kommer direkt till sig. Gör man det så ska man ha en väldig tur om man hittar en god omsättning. Det är få förunnat att erbjuda en produkt eller tjänst vars goda rykte sprids och där kunderna kommer per automatik.

Man måste jobba för det också och där är marknadsföringen en väldigt viktig del i hur man fångar upp intressenter. Detta gäller speciellt inom branscher där man har stor konkurrens och där man erbjuder samma typer av tjänster som konkurrenterna gör.

Om du driver ett städföretag i Stockholm - hur ska du kunna marknadsföra detta på ett sådant sätt att kunder kommer till dig och vill ha hemstädning, flyttstädning, kontorsstädning och andra tjänster? Finns det några vägar att ta som ger dig och ditt städföretag en konkurrensfördel? Ja, och det behöver heller inte vara så dyrt.

Välj en SEO-byrå i Stockholm

Det finns ett sätt att både synas och att hamna steget före sina konkurrenter. Detta genom att finnas på det enda ställe som kunder idag söker på: Google. Idag kan man säga att det handlar om 90 % då det kommer till att Googla jämfört med att sitta och söka tjänster på annat sätt - bläddra i annonsdelen i tidningen, se reklam på tv exempelvis. Varför många företag ändå väljer den typen av marknadsföring är därför en gåta.

Det räcker med att synas på Google och hamna på någon av de första sidorna där - under specifika sökord. Det kan man göra genom att anlita en SEO-byrå och låta dem göra en sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering innebär - väldigt förenklat här - att man kommer att synas under specifika sökord.

Din städfirma kanske vill ha kunder inom företagsbranschen - i så fall kan den SEO-Byrå ni anlitar styra er mot kontorsstädning och bygga upp er hemsida just utifrån detta specifika sökord. Det gör man genom artiklar, länkar, välskrivna texter och andra detaljer som kan få Googles algoritmer att känna att just er sida är relevant för en kund - och att kunden i fråga också borde se denna sida.

Söker något företag på Kontorsstädning i Stockholm så kommer också ditt företags hemsida att hamna högt upp tack vare att ni valt att lägga pengar på sökmotoroptimering snarare än att spendera summan på mer traditionell marknadsföring.

Se till att synas nu och på längre sikt

Det krävs dock ett gediget arbete och där mycket underhåll kommer att krävas. I den digitala världen så kan man inte räkna med att stanna på topp. Så fort en sida slutar att underhållas så förlorar den i värde och tappar sin status. Vill man ligga först - eller klättra uppåt - så krävs det också att man är beredd att betala priset.

Många företag verkar tro att sökmotoroptimering är en snabb process och ett enstaka ingrepp. Så är sällan fallet. Det är därför man ska försöka tänka mer långsiktigt och skaffa sig en partner för ett samarbete som sträcker sig över tid. Då har man också kunder i framtiden och inte enbart för stunden.

Städhjälp underlättar vardagen

19 nov 2018

Avstånd mellan hem och jobb, inställda tåg, bussar som är överfulla och köer på vägarna som gör att man fastnar - detta är vardagen för många personer i Stockholm. Allt detta gör att man sällan kan planera en dag fullt ut. Man får alltid ha dessa faktorer i åtanke och man kan aldrig sätta upp definitiva mål. Allt tid som går åt för att pendla till och från jobbet tar också tiden från någonting annat: handling, matlagning, hämtning på förskola, träning, aktiviteter och andra saker som man vill - och måste - göra.

Det här skapar en stress och det kräver god kommunikation inom en familj där man hela tiden kan avlasta varandra och därigenom få alla bitar att passa in i varandra så gott det går. I många fall så krävs det också en hjälpande hand. I och med att många som bor i Stockholm är inflyttade och således har sin familj i någon annan stad så blir denna hjälpande hand något som man får betala för. Inte sällan så handlar det om att man betalar för städhjälp och det är också något som rekommenderas.

Fler familjer i Stockholm har städhjälp

Det här valet är man inte ensam om. Faktum är att städhjälp i Stockholm är relativt vanligt och att det främst handlar om familjer i medelklassen som väljer den professionella hjälpen med städning - inte sällan så handlar det om småbarnsfamiljer.

Det här hör naturligtvis ihop med det faktum att man kan använda en skatterabatt och anlita städhjälp till ett kraftigt rabatterat pris. Tack vare Rut-avdraget så kan man - med ett årligt tak på 25.000 kronor - dra av halva kostnaden för exempelvis hemstädning (den absolut vanligaste tjänsten) och i och med detta mötas av ett nystädat hem någon/några dagar i veckan.

Det senare förklaras av att man ofta löser ett längre abonnemang och där man skriver att avtal med sin städhjälp som sträcker sig över en längre tid - något som gör priset billigare och där man också kan dra nytta av det faktum att lösningen i fråga skapar trygghet. Samma städare kommer varje gång, hen vet vad som ska städas, hur lång tid det tar och vad familjen förväntar sig. Det är naturligt att man behöver känna trygghet och tillit till sin städhjälp - det handlar trots allt om det egna hemmet i Stockholm.

En chans att njuta av småbarnsåren

För familjer med små barn så finns det definitivt ett värde i att ta professionell hjälp. Genom det så kan man - på ett bättre sätt - ta tillvara på de luckor som trots allt finns i vardagen. Du kanske behöver träna, din sambo kanske vill gå på bio och ni kanske vill ta barnen till badhuset utan att känna någon stress.

Städhjälp blir i det här fallet en ventil som minskar friktion er emellan och som möjliggör den egentid ni behöver för att fullt ut kunna njuta av de underbara år som ni har framför er som småbarnsföräldrar. I många fall så kan man behöva hjälp för att kunna se att livet - trots sömnbrist, trots stress från jobbet och trots all stress som Stockholm kan skapa - trots allt är ganska underbart.

En Renare Vardag är en etablerad städfirma i Stockholm.

Hitta rätt städfirma för städning i Stockholm

10 nov 2018

I Stockholm har städbranschen fått ett rejält uppsving de senaste åren. Sedan RUT-bidraget infördes 2007 har även medelklassen ansett sig ha råd med hushållsnära tjänster och synen på städare som offer och ”pigor” har sakta bytts ut. Nu är det väl ingen som gör skillnad på en professionell städare och en hantverkare som en snickare eller målare.

Svårt att hitta rätt?

Det blir alltså allt populärare att ta hjälp med städning i Stockholm, både regelbunden hemstädning och enstaka städtjänster som flyttstädning, storstädning eller fönsterputsning. Denna efterfrågan har s klart mötts av ett allt större utbud; i dag finns över tusen registrerade städfirmor i Stockholm, dessutom finns flera firmor i Uppsala, Södertälje och andra närliggande städer, som även erbjuder sina tjänster i Stockholm. Hur ska man hitta den bästa?

Vad ska städningen innehålla?

Ja, det kan man kanske aldrig vara säker på att man gör, men det går definitivt att göra ett urval baserat på en rad faktorer. För det första gäller det att vara helt klar över vad det är man efterfrågar. Om det är hemstädning, hur ofta vill man ha städat, och vad vill man ska ingå? För de flesta städfirmor är det ungefär samma saker som ingår, men det kan alltid skilja sig lite åt, och om man till exempel vill att fönsterputsning ska ingå så sjunker antalet aktörer ganska markant. Är priset viktigt, eller finns det annat som har större betydelse?

Det går bättre för anständiga företag

Många anstränger sig för att hitta ett etiskt företag, där de anställda har kollektivavtal och får bra löner. För andra är detta ointressant, de vill ha det billigaste möjliga. Bra att tänka på i dessa fall är att företag, som värnar sina anställda och försöker driva en juste och seriös verksamhet, i längden är de som får flest långtidskunder och har chans att överleva i konkurrensen, medan lycksökare som behandlar sina anställda illa sällan blir långvariga i branschen. Vill du ha ett långvarigt samarbete med en städfirma, välj en vars värderingar du själv kan stå för, det kommer att löna sig i längden.

Glöm aldrig internet

Du bör också noggrant kolla upp vad tidigare kunder har att säga om firman. Detta kan du i regel googla dig till. Överhuvudtaget är nätet ett bra verktyg när du vill hitta pålitliga städfirmor. Företag som det är svårt att få fram information om har antagligen väldigt lite erfarenhet, eller så har de aktivt försökt att få bort information om sig själva från internet. I båda fallen är det tecken på att man bör undvika den firman.

En seriös städfirma i Stockholm har en tydlig och lättillgänglig hemsida, där man kan läsa om vilka tjänster som erbjuds, vad de kostar i genomsnitt, plus annan värdefull information om företaget, som huruvida de har ansvarsförsäkring, certifikat och nödvändiga tillstånd. En bra firma svarar i telefon och kan svara klart och tydligt på dina frågor. Om inte, leta vidare.

Skriv kontrakt med rätt städfirma

Att skriva kontrakt med en städfirma för regelbunden hemstädning är ett stort steg, och du ska inte göra det om du inte är helt säker på att du kan lita på företaget. Så se till att ha ordentligt på fötterna och kolla upp städfirman noga innan du skriver på något Förhoppningsvis hittar du rätt med en gång, och kan njuta av professionell hemstädning en lång tid framöver. Här kan du fortsätta läsa om hur du kan anlita städning i Stockholm på: http://www.stockholmstädning.se.

Allt detta bör göras vid en flyttstädning

29 okt 2018

Är det dags att flytta? Det är inte alla som avundas dig det som ligger framför. Ofta innebär en flytt ett ganska så stort arbete. Det ska packas, slängas, säljas, skänkas bort. Det ska städas, rengöras, tömmas, flyttas och packas upp innan man är färdig. Inte så konstigt att många föredrar att anlita flytthjälp och flyttstädning. Med hjälp av Rut-avdraget kan du få ner kostnaderna för att anlita tjänsterna med som mest 30 procent av arbetskostnaden och som mest 25.000 kronor per år och person.

Allt detta måste du komma ihåg i en flyttstädning

Väljer du att göra flyttstädningen själv måste du komma ihåg alla delar i en flyttstädning. I köket måste du rengöra:

 • Diskmaskin,
 • Spisen (utdragen) in- och utvändigt,
 • Ugnen och rengöring av ugnsplåtar
 • Köksluckor och köksluckor
 • Disk- och köksbänkar
 • Kyl och frys – rengöring in- och utvändigt, även under (rengöring av frys förutsätter att den är avfrostad innan arbetet påbörjas)
 • Element och bakom dem
 • Torka av belysning
 • Torka av köksfläkt och ventiler
 • Putsning av fönster samt fönsterkarmar

I badrummet bör du rengöra detta:

 • Badrumsskåp
 • Toalettstol och tvättställ
 • Badkar, både in- och utvändigt och under badkar
 • Väggar
 • Golvbrunnar och ventiler
 • Vatten- och avloppsrör
 • Element i badrum 
 • Torka av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp

I alla rum ska du rengöra och städa:

 • Garderober, både in- och utvändig
 • Fönsterputsning inkl. rengöring av fönsterkarmar
 • Golvrengöring
 • Element
 • Dörrar och dörrfoder
 • Golvlister
 • Element, elkontakter och målade ytor
 • Fönsterkarmar och fönsterbrädor

Sedan måste du tömma garage och förråd, sopa och torka väggar, hyllor. Glöm heller inte att meddela vänner och bekanta om att du flyttar och att de kommer och hjälper dig. Ordna med en riktig inflyttningsfest så att dina vänner och släktingar vet var du bor och hittar till dig.

Anlita flyttstädning i stället för att göra det själv

Om du tycker att det är i värsta slaget, att rengöra allt själv, som man måste i en flyttstädning, kan du alltid anlita en städfirma som gör det åt dig. Ju fler ni är i hushållet; det vill säga man måste antingen äga bostaden gemensamt eller stå på hyreskontraktet för att få göra Rut-avdraget för flyttjänsten eller flyttstädtjänsten, desto mer kan ni sänka priset på det. Om du inte känner till någon flyttfirma eller flyttstädfirma som du kan anlita kan du googla "flyttfirma Bromma" eller "flyttstädning Bromma" så att du får kontaktuppgifter till någon som du kan fråga om offert och referenser av. Här kan du läsa om en firma som utför flyttstädning i Bromma: http://www.flyttstädningbromma.net.

← Äldre inlägg